”Sämst i matchen”

Zlatan Ibrahimovic sågas hårt av spansk media i dag

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovics smekmånad i Barcelona är över.

I dag blir svensken regelrätt sågad för insatsen mot Inter i Champions League.

”Antingen förstår han inte Barças spel, eller så förstår Barça inte honom. Resultatet blev katastrofalt för lagets flyt i går” skriver den katalanska tidningen Mundo Deportivo.

Även den andra lokala sporttidningen Sport är hårda mot Zlatan Ibrahimovic i dag. En del av uttåget ur Champions League skyller tidningen på ”Ibrahimovics anpassning” och menar att Zlatan i går ”stod för ännu en misslyckad insats, så till den grad att Guardiola bytte ut honom”.

”Gjorde inte ett rätt”

Zlatan får en femma i tio i betyg av Sport, ett öde han delar med flera lagkamrater och utses till ’Matchens sämste’. ”Om Henry varit säsongens stora besvikelse har Zlatan Ibrahimovic, pö om pö, utmanat honom på posten. Han kom hit för att göra skillnad, men har glömt av hur man spelar fotboll. Barça behövde honom mer än någonsin och han gjorde inte ett rätt. I går var han inte där” skriver Sport.

Får nolla i betyg

”Ibra missade examensprovet inför sitt gamla lag” skriver Madridbaserade Marca och ger Zlatan en nolla i betyg, vilket är lägst i Barcelona och av tidningen AS får både Ibrahimovic och anfallskamraten Leo Messi underkänt. Tidningen beskriver Zlatan Ibrahimovics insats som ’fatal’.

FAKTA

Zlatans betyg i spansk media i dag

AS: 0/3

Marca: 0/3

El Mundo Deportivo: 2/4