Här är målet som kan förstöra miljondrömmen

Elfsborgs seger mot Iskra-Stal satt långt inne

FOTBOLL

BORÅS. Elfsborg lyckades bara vinna med 2-1 mot lilla Iskra-Stal på hemmaplan.

Det sena baklängesmålet kan kosta Boråslaget tiotals miljoner i uteblivna intäkter.

– Vi är helt överlägsna och det känns snöpligt att få med sig ett osäkert resultat dit ner, säger Anders Svensson.

Foto: Canal Plus Sport

Elfsborg fick inte igång spelet och hade bara 0-0 i paus mot Iskra-Stal från Moldavien i den andra kvalomgången till Europa League. Men efter halvtidsvilan kom hemmalaget upp i normal standard. I den 56:e minuten spelade Anders Svensson fram Martin Ericsson som hittade James Keene centralt.

Slarvigt, Elfsborg

Från nära håll skickade engelsmannen in 1-0. Ericsson placerade sedan säkert in 2-0 på en billigt dömd straff. Elfsborg dominerade stort och skapade mängder med chanser.

– Det är bara en fråga om när vi ska göra 3-0 och eventuellt ett fjärde mål. Men vi slarvar och då kan det bli så här, säger Svensson

I stället kontrade moldaverna effektivt och reducerade till 1-2 med bara ett fåtal minuter kvar. Det innebär att det räcker för Iskra-Stal att vinna med 1-0 i returen på hemmaplan nästa vecka för att säkra avancemang.

– Jag är väldigt besviken över resultatet. Vi är helt överlägsna och det känns snöpligt att få med sig ett osäkert resultat dit ner, fortsätter Svensson.

Kan kosta 30 miljoner

Det sena baklängesmålet kan bli kostsamt för Elfsborg då en plats i Europa Leagues gruppspel ger tio miljoner kronor från Uefa, plus publikintäkter och bonus för varje vunnen poäng. Totalt kan det handla om 15-30 miljoner. Men Anders Svensson tror att Elfsborg klarar sig vidare till nästa kvalomgång.

– Är vi bara skärpta i försvarsspelet ska vi klara av detta, säger han.