Fruktar kravaller inför AIK-matchen

Norsk polis: Naivt att tro att det inte blir bråk

FOTBOLL

På onsdagen spelas returmötet mellan Rosenborg och AIK i Champions League-kvalet.

Den norska supporterpolisen har förberett ett stort säkerhetspådrag och räknar med att det kommer att bli kravaller när AIK-fansen besöker Trondheim.

– Det är naivt att tro att det inte blir bråk, säger polisdistriktsledaren Morten Dombu.

Efter 0–1-förlusten på Råsunda förra veckan uppstod det en del oroligheter – något som har fått den norska supporterpolisen oroliga.

Inför returmötet när omkring 400 AIK-fans kommer till Trondheim har de planerat extra säkerhetspådrag och har varit i kontakt med svenska experter för att få de bästa förberedelserna.

– Jag har varit i kontakt med dem i en veckas tid, berättar svenska supporterpolisen Peter Sjöström för Sportbladet som kommer vara på plats i Trondheim.

”Känsligt med domslut”

Han är inte lika orolig inför den här matchen som inför den förra.

– Dels är det färre AIK-fans så det bör bli förhoppningsvis lugnt. Men det är också väldigt resultatbaserat och det är känsligt med domarbeslut, resonerar han och tillägger:

– Man ska alltid vara förberedd på det värsta men man ska inte räkna med det.

”Känna oss fram”

Det gör dock den norska polisen och matcharrangörerna.

– Vi har alltid fasta säkerhetsrutiner men i detta fall då det är lite mer extrema fans har vi också tagit in extra styrkor, säger Rosenborgs arrangörsansvarige Tove Moe Dyrvan till norska Nettavisen.

– Vi hoppas att ingenting händer men det är naivt att tro att det inte blir bråk. I Luxemburg small det ett dygn före match. Vår erfarenhet är att det är oroligt efter matchen. Det är det som är intressant. Vi kan inte bestämma i förväg vad vi ska göra. Vi måste känna oss fram och se vad som händer, säger Morten Dombu som är distriktsledare vid Sör Tröndelagspolisen.