Tottenham förlorade men undvek storskräll

Hämtade in 0-3 till 2-3

FOTBOLL

LONDON. Tottenham var på väg mot totalfiasko med 0–3 efter 28 minuter.

I natt hyllades Roman Pavljutjenko för att ha räddat Harry Redknapps ansikte.

Efter bara 27 minuter låg Tottenham Hotspurs under med 0–3 mot schweiziska Young Boys när lagen möttes i Bern i går.

Foto: GETTY IMAGES

I tur och ordning gjorde Senad Lulic, Henri Bienvenu och Xavier Hochstrasser mål och Harry Redknapp såg allt mer frustrerad ut när drömmen om Champions League såg ut att rinna honom ur händerna.

Pavljutjenko hyllades

”Det här var pinsamt för Spurs och till och från pinsamt lätt för laget de trodde att de bara behövde visa upp sig för att besegra” skriver Daily Mirrors Darren Lewis i en sågning av managerns insatser under matchen.

Bara Sebastien Bassongs nickmål precis i slutet av första halvlek gjorde att Tottenham inte var fullständigt bortgjort.

Men den som hyllas i engelsk press som räddaren i dag är lagets andra målgörare.

”Roman Pavljutjenko förde Tottenham tillbaka från randen av en europeisk katastrof” konstaterar Daily Mail. ”Romans sena träff räddade Harry från förnedring” konstaterar Daily Mirror.

I 83:e minuten dundrade den ryska anfallaren in ett hårt skott i nättaket och visade att Tottenham inte tänker ge upp sin första Champions League-chans på 49 år i första taget.

”Inga ursäkter”

– Vi måste vara glada över 3–2 med tanke på den första halvtimmen. Det var inte bra nog. Vi redde ut ­saker vid halvtid och höll ihop. Det kunde ha varit ­katastrofalt, men vi är fortfarande med i tävlingen och har stor chans. Vi har fortfarande självförtroendet, säger Michael Dawson till Times efter matchen.

Och Tottenhams lagkapten vill inte skylla den usla matchstarten på något annat än lagets egen insats.

– Vi kan inte komma med ursäkter. Det var inget fel på planen. Vi tränade här i går kväll. Vi var bara långsamma ur startblocken, konstaterar han. Torbjörn Ek