Räddade Werder – nu vill han lämna

”Jag har sagt till klubben att jag vill flytta”

Foto: AFP, GETTY IMAGES
FOTBOLL

Markus Rosenberg lämnade frysboxen och tog sig in i hetluften.

Anfallaren sköt snyggt in 1-3 för Bremen mot Sampdoria på stopptid och räddade därmed Werder Bremens Champions League-drömmar.

Det kan ha varit det sista han gjorde för den tyska klubben.

– Jag har sagt till klubben att jag vill flytta, eftersom jag vill spela regelbundet, säger Rosenberg till klubbens hemsida.

Trots att utgångsläget inte var det bästa – 1-3 i Bremen – vände Genua-klubben på steken tidigt i mötet.

Pazzini stod för två klassmål och såg till att Sampdoria hade 2-0 redan efter 13 minuter. I det läget var italienarna vidare, och Werder hade svårt att skapa något tryck under stora delar av matchen.

Gjorde viktiga 1-3 på stopptid

Markus Rosenberg, som inte spelat en tävlingsmatch för Bremen sedan mars, byttes in med 20 minuter kvar. Men Antonio Cassano utökade ledningen till 3-0 och italiernarnas avancemang såg klart ut.

På stopptid utmanade Rosenberg och drog in ett stenhårt skott i det vänstra hörnet. Ett mål signerat en riktig målskytt, trots att han haft svårt att bevisa det på senare tid.

I förlängningen var det i stort sett bara Bremen som gällde och Claudio Pizarros matchavgörande 3-2-mål kom både snyggt och logiskt efter Marko Marins fantastiska förarbete.

Trots Rosenbergs viktiga mål, som var värt miljontals kronor, kan han ha gjort sin sista match i Werder Bremen.

Hoppas på ny klubb i veckan

Efter matchen var den förre landslagsanfallaren tydlig med vad han vill.

– Det skulle vara en dröm att stanna i Werder och spela regelbundet, men det ser inte så ut just nu. Jag ska se om det kommer in några erbjudande innan transferfönstret stänger, säger han till klubbens hemsida.

Ett ställningstagande som klubben delar.

– Vi har kommit överens om det och vi kan inte hålla på att ändra våra planer från en vecka till en annan. Vi behåller honom om det inte kommer några bra bud men jag är säker på att Markus återigen visade många klubbar att de kan ha nytta av honom, säger tränaren Klaus Allofs till klubbens hemsida.

Men det börjar bli brådis för Rosenberg. Transferfönstret stänger på tisdag.