”Allt kan hända i fotboll”

Svensklaget FCK hoppas rå på Barcelona

FOTBOLL

Barcelona, Panathinaikos och Rubin Kazan.

Det blev lagen som stod på FC Köpenhamns lott i Champions league-fotbollen.

– Allt kan hända i fotboll, säger FC Köpenhamns lagkapten Hjalte Nörregaard.

Att hamna i samma grupp som Barcelona kan säkert ses som en drömlottning rent publikmässigt.

När ryska Rubin Kazan drogs ur den sista seedningsgruppen var det dock knappast någon sportslig drömlottning för FCK. Det blir en tuff grupp.

– De ryska mästarna är väldigt starka. Det var ingen drömlottning. Samtidigt har vi mött Panathinaikos förr och det blir en upplevelse. De har en väldigt bra hemmapublik. Det blir säkert spännande, säger Nörregaard till danska TV2.

FC Köpenhamn är Nordens hopp i Champions league-fotbollen och ett lag med starkt blågult inslag. Fyra svenskar spelade i segermatchen mot Rosenborg, landslagsmålvakten Johan Wiland och försvarstrion Mikael Antonsson, Oscar Wendt och Peter Larsson. Det är andra gången i klubbens historia som det blir Champions league-spel.

Frågan är om det blir någon resa till Parken i Köpenhamn för Zlatan Ibrahimovic.

Om den svenske stjärnan flyttar till Milan får han i stället möta sin före detta tränare Jose Mourinho igen. Milan lottades mot Mourinhos Real Madrid, Ajax och Auxerre. Förra säsongen möttes de två när Mourinho förde Inter till Champions league-titeln.

– Vi är väldigt tända över att få möta Real. Det kommer att rocka loss både på San Siro och Bernabeu. Det blir spektakulärt, säger nye Milantränaren Massimiliano Allegri till klubbens hemsida.

Inter lottades mot Werder Bremen, Tottenham och Twente.

För Manchester Uniteds manager Alex Ferguson blir det ett kärt återseende då laget hamnade i samma grupp som Glasgow Rangers, en klubb han spelade för på 1960-talet.

– Walter Smith (Rangerstränaren) har redan hört av sig på telefon och frågat om biljetter till Old Trafford. Precis som jag så ser han verkligen fram emot våra matcher.

Övriga två lag i gruppen är Valencia och turkiska Bursaspor.

– Man kan inte klaga, det var en bra lottning för oss, säger Ferguson till Uniteds hemsida.

TT