Slagsmål om FCK-biljetter till Champions League

Över 140 000 sökte, bara 9000 fick – nu varnar klubben för svartabörs-hajarna

FOTBOLL

FC Köpenhamn fick 144 000 ansökningar till 9000 Champions League-biljetter.

Nu rasar klubbens supportrar mot svartabörshajar som säljer till åtta gånger högre än originalpriset.

Danska mästarna FC Köpenhamn fick en drömlottning i Champions League. Stjärnlaget Barcelona drar storpublik, samtidigt som Panathinaikos och Rubin Kazan ska vara motståndare som svensklaget kan ha chansen att vinna mot.

Det har fått upp fotbollsintresset över bristningsgränsen bland FCK-supportrarna. Och svartabörshajarna.

På supportrarnas forum rasar de nu mot svarta biljetter som säljs för hutlösa summor.

Efter att säsongskortsinnehavare, bortasupportrar och sponsorer fått sina biljetter så återstår det 9000 stycken till varje hemmamatch i Champions League. FCK bestämde sig för att sälja ut dem i paket för 1400 kronor, där en biljett till varje match ingår.

Tredubbelt pris

På tre dagar fick de in 144 000 ansökningar.

Men samtidigt som supportrarna nu går i väntans tider för att få veta om just de blir lyckliga innehavare av en biljett så säljs det redan sponsorbiljetter på svarta börsen.

Enligt Ekstrabladet kostar en biljett till Rubin Kazan-matchen den 14 september uppemot 1200 kronor på svarta börsen. Jämfört med 473 kronor som är originalpriset. För en biljett till hemmamatchen mot Barcelona är det dock betydligt värre – de kostar 3700 kronor.

FC Köpenhamn varnar på sin hemsida supportrarna för att köpa illegala biljetter. Samtidigt har supportrarna nu börjat polisanmäla biljetthajarna.