"Zlatan kan vara skillnaden"

Mourinho tillbaka på San Siro: Vi är redo

Foto: afp
Mourinho.
FOTBOLL

MILANO/STOCKHOLM. José Mourinho är tillbaka sin gamla hemstad inför morgondagens möte med Milan i Champions League.

Real Madrids manager varnar för Zlatan Ibrahimovic.

– Han kan vara den avgörande skillnaden, säger Mourinho.

Det är stor prestige för José Mourinho när han i morgon återvänder till sin gamla hemmaarena San Siro. Målet är att återigen tvåla dit de forna rivalerna Milan men portugisen ville inte kommentera sin kommande motståndares taktik och spelsystem.

”Vill inte prata om Milan”

– Jag vill inte prata om Milan. Vi är redo. Vi är redo om de spelar 4-4-2. Vi är redo om de spelar 4-3-3. Vi är redo, det är det viktiga, säger Mourinho.

Men han varnar ändå för Zlatan Ibrahimovic.

– Han kan vara den avgörande skillnaden.

På väg till dagens presskonferens i Milano mötte flera Inter-fans upp och hälsade portugisen välkommen ”hem”.

– Jag har haft fantastiska år här och de ville tacka mig men jag vill också tacka dem. Jag hoppas att jag framöver kommer få möta Inter på San Siro och kunna tacka fansen. Milans fans kommer säkert inte att tacka mig.

Real Madrid vann hemmamatchen mot Milan med 2-0 och har maximala nio poäng efter tre spelade matcher. En skörd som Mourinho tror, redan nu, gör spanjorerna klara för slutspelet.

”Bättre om Milan vunnit”

– Jag tror att det kommer räcka med 9-10 poäng för att gå vidare. Men helt klart är det en viktig match för Milan ur psykologisk synvinkel.

Är det kört för Milan om de inte vinner?

– Nej, men det är en väldigt viktig match psykologiskt för Milan.

Real-managern varnade också förhoppningsfulla spanska fans för att morgondagens match blir tuff. Milan kommer från en tung förlust mot Juventus i ligan men enligt Mourinho kan det snarare vara positivt för italienarna.

– Milan är ett stort lag som sällan förlorar två matcher i rad. För oss kanske det hade varit bra om de inte hade förlorat i lördags. Det blir svårt i morgon men jag vet att vi kan vinna.