– Jag känner mig mer fri med Inzaghi

Zlatans uttalande sätter press på tränare Allegri

FOTBOLL

MILANO. Zlatan Ibrahimovic hyllar Filippo Inzaghi.

Han vill att de två får bilda anfallspar.

– Jag känner mig mer fri när jag spelar med Inzaghi, säger Zlatan till Sportbladet.

Det var bilden som sa allt.

Pippo Inzaghi, 37, gör mål och rusar på sitt vanliga vis i väg för att fira själv. Men så kommer han på vem som bäddade för målet – och vem han vill spela med, hålla sig väl med. Så Super-Pippo springer in i Zlatans famn.

Sent i går kväll fick Sportbladet en pratstund med Zlatan som hyllade Inzaghi.

Ni kramade varandra där när du spelat fram honom?

– Ja, det är klart att man blir glad när man får utdelning när man har jobbat hårt. Han gör det fantastiskt bra, Pippo.

Kan lämna boxen

Zlatan säger utan omsvep, i ett uttalande som kommer att sätta press på tränare Allegri, att han vill spela med kvällens målkung.

– Jag känner mig mer fri när jag spelar med Inzaghi för jag kan röra mig överallt. Och jag vet att han kommer alltid att vara i boxen. När jag spelar med brassarna känns det som om jag måste vara mera i boxen.

Nu hoppas Zlatan att Inzaghi får lämna bänken.

– Ja, han ska få mer speltid. I och med att han gör bra ifrån sig, då ska han få mer speltid. Jag är mycket imponerad av honom, när man är 37 år och kan fortsätta att vilja göra mål så som han vill. Även på träningarna är han likadan, det är otroligt.

Kommer du att vara likadan när du är 37?

– Nej, nej. (skratt)

Vad tycker du om hela matchen?

– Jag tycker vi gör det bra, vi ligger under med 1–0. Sen efter 1–1-målet får vi ny luft och publiken också. Sen kämpar vi in i det sista. Jag var helt slut alltså. Det synd vi fick det billiga målet emot oss, det känns som om vi får en del sånt emot oss.

”Allt i egna händer”

Zlatan tycker ändå att en poäng är godkänt.

– Det är synd vi inte vinner matchen bara, det hade varit perfekt för självförtroendet. Men vi får en poäng och vi är tvåa i gruppen. Det är två matcher kvar och vi har allt i våra egna händer. Vi måste sluta släppa in så lätta mål bara och vinna flera matcher i rad, så vi får in rytmen, säger Zlatan, ler och gör tummen upp.