Zlatan skyddas inför retuten mot Tottenham

Foto: MAGNUS KARLSSON
Efter 0–1-förlusten hemma mot Tottenham för tre veckor sedan är Zlatan och hans Milan piskat att vinna morgondagens åttondelsretur mot Tottenham. Annars är Europa-äventyret över för den här säsongen.
FOTBOLL

LONDON. Mindre press på Zlatan.

Det är Milans plan för att få sin stjärna att topprestera mot Tottenham.

– Att hålla Zlatan på gott humör är viktigt, säger vice lagkapten Gattuso.

En något lugnare uppladdning än vanligt. Det väntar Zlatan inför avfärden i dag med Milans plan till London.

– Ibra gör inte media på presskonferensen, meddelar Milans presschef Giuseppe Sapienza.

Inför den första matchen mot Tottenham, hemma på San Siro, var det Zlatan som medverkade i en lång hårdbevakad presskonferens. Samma sak i höstas, inför stormötet hemma med Real Madrid, då var det också Zlatan som kom till presskonferens och fick hantera alla frågor och efteråt också göra en rad tv-intervjuer.

Vill minska pressen

Efter mötet med Tottenham hemma fick ”Ibra” än en gång en del frän kritik och till och med låga betyget 4,5 av Corriere dello Sport och omdömen som ”han misslyckas åter i Europa-spelet”.

– Det är orättvis kritik och jag är säker på att Ibrahimovic ännu en gång kommer att visa alla vad han går för nu i returen, sa Allegri nyligen i en intervju med italiensk tv.

”Ska göra allt”

Likväl vill Milan nu minska pressen och fokus på Zlatan inför det avgörande mötet i morgon kväll, på White Hart Lane. Man vill låta honom slippa alla frågor om att han ännu inte vunnit Champions League och om huruvida han har svårt att högprestera i Europa-spelet.

En av åtgärderna är att låta Zlatan slippa göra presskonferensen den här gången. Även om ”Ibra” numera hanterar medierna perfekt och ger Milan mycket uppmärksamhet så ska han få lov att ladda helt i lugn och ro nu.

– Det blir Allegri och Seedorf som gör presskonferensen, säger presschef Sapienza till Sportbladet.

Vice lagkapten Gennaro Gattuso säger samtidigt till Gazzetta dello Sport att en spelare som Zlatan behöver en extra stark grupp runt sig och att det inte är konstigt om han kan behöva särbehandlas ibland.

– Det är inte lätt att hålla en spelare som Ibrahimovic på humör alla dagar i veckan, säger Gattuso.

Zlatan själv sa till Sportbladet i lördags natt att han ser fram emot matchen.

– Det blir inte lätt men vi är Milan och ska göra allt vi kan, säger Zlatan.

Raiola dementerar

I går citerades Zlatans agent Mino Raiola i italienska medier och påstods ha sagt att ”Ibra” snart kan komma att lämna klubben.

Raiola gick dock direkt ut och dementerade kraftfullt.

– Jag blev missförstådd. Jag menade bara att Zlatan kan komma att spela i andra klubbar längre fram. Men han blir kvar i Milan minst kontraktstiden ut.

FAKTA

Sex mittfältare missar morgondagens åttondelsfinal:

Massimo Ambrosini

Andrea Pirlo

Gennaro Gattuso

Mark van Bommel

Urby Emanuelson

Kevin-Prince Boateng