Beskedet: van Persie kan spela

Var skadad i helgen: ”Det är inget trick”

Foto: Foto: AP
Har inte ont Robin van Persies knä verkar ha läkt ihop snabbt.
FOTBOLL

BARCELONA. Skadad och borta från spel i helgen, rehabiliterad och med i truppen mot Barcelona i dag.

Robin van Persies snabba tillfrisknande inför kvällens Champions League-match förbryllar motståndarna.

– Det här är inget trick för att mörka från vår sida. Matchen är alldeles för viktig för det, säger Arsène Wenger inför returen mot Barcelona i kväll.

Foto: Foto: AP
Cesc Fábregas.

Det är två decimerade lag som spelar årets viktigaste match på Camp Nou i kväll.

Barcelona saknar knäskadade Carles Puyol och hans avstängde mittbackskollega Gerard Piqué, medan Arsenal sedan tidigare kommunicerat att varken Theo Walcott eller Robin van Persie är aktuella för spel.

Snabba framsteg

På gårdagens presskonferens med Arsène Wenger var det nya bud. Holländaren har gjort snabba framsteg i rehabiliteringen av sitt skadade knä och reste i går med lagkamraterna till Spanien.

– I går var han skadad, i dag är han hel. I morgon kommer väl Theo Walcott inflygandes i ett privatplan, ironiserar Barcelonas tränare Pep Guardiola över beskedet.

Men Arsenals tränare vägrar gå med på att beslutet att ta med van Persie rör sig om att mörka för motståndarna in i det sista.

– Det är inget trick från min sida, jag är inte bra på sånt och den här matchen är alldeles för viktig. Jag tror att van Persie kan spela, men vet inte om han kan vara med från start. Och vi har inte bokat något privatplan för Walcott, vi hoppas att han får se oss vinna hemifrån, säger Arsène Wenger dagen innan match.

”En speciell match”

Arsenals lagkapten Cesc Fábregas är återigen tillbaka i staden där han är född och uppvuxen, mot laget vars supportrar vill ha honom tillbaka. Men Arsenals lagkapten valde att tona ner betydelsen av sin bakgrund i Barcelona i går.

– Jag förstår inte de här frågorna. Alla tror att de vet vad jag känner, men det är bara jag som gör. Det här är en speciell match för alla, jag vill inte slå ut någon enskild person i Barcelona, jag vill att Arsenal ska gå vidare, säger Fábregas.

Arsenal vann första åttondelsfinalen med 2–1 på Emirates Stadium.