Sjachtars galna svit – 31 mån utan förlust

FOTBOLL

De är ett av de svagare lagen på papperet i Champions League-slutspelet.

Men Sjachtar Donetsk har en svit som får storlagen att darra.

Laget slog i går ut Roma och har inte förlorat på hemmaplan på 31 månader.

OSLAGBARA Tomas Hubschman och hans Sjachtar vann ännu en match hemma på Donbass Arena då de enkelt tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Camp Nou och Old Trafford i all ära, men arenan alla lag fruktar är Donbass Arena i Ukraina. I augusti 2009 blev arenan, som ska användas under EM, klar.

18 månader senare har Sjachtar Donetsk fortfarande inte förlorat på hemmaplan – i någon turnering. Laget hade dessutom inte förlorat på sin gamla arena på 13 månader.

”Roma existerade inte”

Efter gårdagens säkra seger över Roma med 3–0 är nu laget dessutom klart för sin första kvartsfinal i Champions League någonsin.

– Vi var välorganiserade och efter att vi gjorde det första målet existerade inte Roma för oss längre, säger tränaren Mircea Lucescu.

För Roma var det en nattsvart kväll. Tobias Hübschman gjorde tidigt 1-0 för Sjachtar, och Marco Boriello bjöd därefter på en riktigt dålig straff som han själv skaffat fram. Andriy Pyatov räddade enkelt.

Inte blev det ljusare för Roma när Philippe Mexes fick syna sitt andra gula kort strax innan paus. Sjachtar hade efter det inga problem att hålla undan i andra halvlek och bjöd dessutom på ytterligare två mål genom Willian och Eduardo da Silva.