Ännu en tränare får gå

”Felix Magath lämnar
Schalke 04 i sommar”

Foto: AP
Felix Magath.
FOTBOLL

Tionde plats i Bundesliga, final i DFB-Pokal och i kväll väntar Valencia i Champions League.

Felix Magaths tid i Schalke ser ut att vara över. I sommar vill klubben hitta en ung ersättare till tränaren enligt den tyska mediegruppen WAZ.

Han anslöt till Schalke förra säsongen som en firad hjälte, ett helgon som skulle frälsa klubben. Schalke 04 har inte vunnit Bundesliga på över 50 år och sommaren 2009 tillträdde Felix Magath som tränare. Så sent som i maj 2009 hade han firat Vfl Wolfsburgs första mästerskapstitel någonsin.

Fjolåret slutade väl för tränaren i sin nya klubb då de placerade sig på andra plats i ligan. Sedan dess har det bara gått utför.

Felix Magath har total makt över klubben och har sålt samt värvat spelare på löpande band. En inte helt ovanlig syn när tysken leder en klubb, skillnaden denna gången är att resultaten uteblivet.

Magath vet inget

Schalke 04 har spelat fantasilöst och orkeslöst. Förra säsongens tvåa ligger nu på tionde plats, endast fem poäng från den absoluta bottenstriden.

Nu uppger den tyska mediegruppen WAZ att Felix Magath kommer att tvingas bort från klubben redan i sommar – trots att kontraktet sträcker sig till 2013.

– Ingen har pratat med mig. Jag utgår från att jag sitter kvar till 2013, säger Felix Magath till Kicker.

Champions League ingen räddning för tränaren

Magath-succén har uteblivet och klubbens supportrar har på sistone protesterat högljutt. I tyska cupen och i Champions League har det gått bättre för Schalke 04, i åttondelsfinalen borta mot Valencia klarade laget 1-1.

I kväll spelas returen i Gelsenkirchen men inte ens ett avancemang till kvartsfinalen uppges kunna rädda Felix Magath. Enligt WAZ är hans öde nu förutbestämt, klubben väntar dock till efter mötet med Valencia innan de går ut med uppgifterna, enligt mediegruppen.

WAZ erfar att Schalke kommer att söka sig om efter en ny och ung tränare som kan tillträda tränarposten den första juli.