”Bittert för Milan”

Svensken får bära del av hund–
huvudet för Milans blytunga sorti

FOTBOLL

Italienskt press är i dag ganska sansad i reaktionerna på Milans uttåg ur Champions League, men klubbens svenske anfallare får bära en del av hundhuvudet.

”En färglös kväll av Ibrahimovic skickade Tottenham till kvartsfinal”, skriver Corriere dello sport.

"Milan torkar tårarna och tänker nu bara på scudetton" skriver Gazzetta dello sport efter att Milan i går fick lämna Champions League. Italienarna bara fick 0–0 borta mot Tottenham, och efter 1–0-förlusten på San Siro i första mötet innebar det tack och adjö i åttondelsfinalen för Zlatan Ibrahimovic – ännu en gång.

I och med Romas brakförlust mot Sjaktar Donetsk som fullbordades i tisdags med 2–6 över två möten är Italien illa ute i Champions League.

Bara Inter, som möter Bayern München nu på tisdag, har en chans att ta sig förbi åttondelsstrecket.

”Färglös kväll av Ibra”

Gazzetta dello sport skriver att Milans besvikelse är "förståelig eftersom laget åkte ut mot ett sämre lag, vilket är en absurd del av fotbollen".

"Milan sa för den tredje gången på raken 'hej då' till Champions League i åttondelsfinal, och ännu en gång var det mot engelskt motstånd" skriver Gazzettan.

"Allegris lag försökte, framför allt i första halvlek, men en färglös kväll av Ibrahimovic och ett visst mått av otur skickade Tottenham vidare" konstaterar den andra dagliga sporttidningen Corriere dello sport, som nu ställer det italienska hoppet till Inter:

"Bittra åttondelar för Italien. På tisdag är det Inters tur att försöka".

"Massor med chanser, men Ibra 'bedrar' när klubben får säga hejdå till Champions League" skriver Corriere della sera, ett italienskt uttryck för att konstatera att Zlatan inte var som bäst när det gäller.

Europa – Ibras tabu

Även de andra stora tidningarna kritiserar Zlatans insats mot Tottenham:

"Ibrahimovic fortsätter att inte leva upp till förväntningarna i Europa" skriver La Repubblica.

"Ibra var aldrig farlig, Europa fortsätter att vara hans 'tabu'" skriver La Stampa.