Real Madrid förnedrade Ajax

Vann med med 4-0 och imponerar stort

FOTBOLL

BARCELONA. Inget kan stoppa Real Madrid just nu.

Spanjorerna förnedrade Ajax på bortaplan och tog sig till åttondelsfinal i Champions League utan en enda förlust.

Real Madrid behövde bara en poäng med sig från Amsterdam Arena för att säkra segern i grupp G. Men José Mourinhos lag var på rejält spelhumör i Holland och lämnade planen med 4–0 efter en imponerande insats mot Ajax, som hade sista chansen att haka på tåget till åttondelsfinal.

35 minuter in i matchen klackade Mesut Özil en boll snett bakåt som Karim Benzema placerade snyggt i krysset bakom Ajax målvakt Maarten Stekelenburg, och strax innan paus fick Álvaro Arbeloa en returboll efter Cristiano Ronaldos frispark som ställde Stekelenburg i Ajax-målet rejält.

Real Madrid hade marginaler att varva ner i andra halvlek, men Cristiano Ronaldo är just nu inne i sitt livs målform och på en boll från Ángel Di Maria

i den 70:e minuten slog han utan större åthävor in 3–0.

Några minuter från slutet slog Cristiano Ronaldo in slutresultatet 4–0 på straff och Real Madrid åker hem till Spanien för att ladda inför måndagens Clásico mot Barcelona.

– Det känns jättebra. Vi har klarat av några riktigt svåra lag längs med vägen, nu är det dags att tänka på den matchen, säger Iker Casillas till spanska TV1 efter matchen.

I matchens slutskede visades både Xabi Alonso och Sergio Ramos ut, två misstänkta situationer där spanska medier redan spekulerar i att Real-spelarna tog röda kort med flit för att slippa spela den sista betydelselösa omgången då Real Madrid möter Auxerre.

Real Madrid är vidare till åttondelsfinal tillsammans med Milan som blir grupptvåa efter 2–0 borta mot Auxerre.