Uefa utreder Real

Kan straffas för sina röda kort i CL

1 av 7 | Foto: TV6
FOTBOLL

Uefa har bestämt sig:

De ska utreda Real Madrids utvisningar mot Ajax.

Dessutom är Clujs tränare anmäld.

Soppan kring Real Madrids utvisningar i tisdagens Champions League-match mot Ajax går vidare.

Uefa meddelade i dag att de har inlett en utredning där de ska utreda "det olämpliga uppträdandet från tränaren José Mourinho och spelarna Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas och Jerzy Dudek."

Viskade till Dudek

Det var i slutet av matchen som tv-kameror fångade Mourinho som viskade till reservmålvakten Dudek som sedan gick och viskade till Casillas som sedan förde Mourinhos direktiv vidare.

Kort därefter blev Ramos och Alonso utvisade efter att ha dragit på sig sina andra gula kort i matchen. Utvisningarna innebär att de missar den sista, betydelselösa gruppspelsmatchen och därefter är tillbaka när slutspelet inleds.

Cartus utreds också

Det har därför spekulerats i att Mourinho ska ha beordrat spelarna att dra på sig varningar, för att inte riskera att bli avstängda till den första åttondelsfinalen.

Detta har dock förnekats av Mourinho och spelarna, som nu kan stängas av – i flera matcher.

– Finner man grunder för straff kan det till exempel leda till avstängning i en eller flera matcher, sade i går en talesman för Uefa till norska Aftenposten.

Uefa sammanträder den 30 november, då de även ska utreda Sorin Cartus, numera före detta tränare i Cluj, som löpte amok i avbytarbåset under gårdagens match mot Basel.