Kan stängas av i flera matcher

Spelarna kan straffas för osportsligt uppträdande

1 av 7 | Foto: TV6
FOTBOLL

BARCELONA/STOCKHOLM. Xabi Alonsos och Sergio Ramos utvisningar har varit en stor snackis i fotbollsvärlden i dag.

De kan få hårda konsekvenser – för båda spelarna.

– De kan bli avstängda i flera matcher, säger en Uefa-talesman.

Det var i slutet av Real Madrids kross av Ajax med 4–0 i Amsterdam som det märkliga inträffade.

Tv-kameror fångade hur José Mourinho viskar något till tredjemålvakten Jerzey Dudek på bänken, som i sin tur går fram till målvakten Iker Casillas och viskar vidare.

Minuten senare ropar Casillas till sig Sergio Ramos och viskar något i hans öra, medan José Mourinho själv kallar till sig Xabi Alonso för att ge någon typ av instruktioner.

Alonso och Ramos hade båda gula kort med sig från tidigare i matchen och i slutminuterna visades de båda ut för att ha maskat med tiden.

Ingen av dem protesterade mot domslutet och Ramos tackade till och med domaren med en handskakning innan han gick av planen.

Kan straffas

I och med resultatet är Real Madrid klara gruppettor och nu slipper de båda Real-spelarna den sista meningslösa Champions League-matchen mot Auxerre och kommer i stället till åttondelsfinal med bara en varning i bagaget.

Men den ytterst misstänksamma situationen har nu lett till att Uefa ska granska den officiella matchrapporten för att se om Real Madrid bör bestraffas för det synbart osportsliga tilltaget.

Från spanjorernas läger levererades dock en samstämmig version av det inträffade efter matchen.

– Iker kom fram till mig för att prata om matchen, men han sa inget om några kort, säger Sergio Ramos, medan Iker Casillas själv är lite tydligare:

– Jag hade lite instruktioner att ge och allt gick enligt planerna.

”Onödigt att dra fram kort”

José Mourinho säger till spanska TV1 att han tycker att korten var onödiga.

– Jag gillar inte att vi drar på oss det, det är onödigt att dra fram kort i det läget. Jag pratade med många spelare under hela matchen, inte bara Ramos och Alonso. Historier säljer bra, men jag tycker att vi ska prata om vilken fantastisk match vi gjorde, säger Mourinho.

Kan stängas av

Spelarna kan dock straffas hårt för det inträffade. En talesman för det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, sade tidigare i dag till norsla Aftenposten att de inväntade en rapport från domaren och matchdelegaterna, för att efter det eventuellt inleda en utredning.

En sådan utredning skulle kunna innebära hårda straff för spelarna.

– Om man finner underlag för straff kan det till exempel leda till avstängning i en eller flera matcher, säger talesmannen.