Inter – Italiens sista hopp

Nära totalt fiasko – i kväll spelar Inter för hela landets heder

1 av 2 | Foto: Getty
FOTBOLL

I Europa League blev det platt fall och mycket talar för ett fullständigt fiasko även i Champions League. Ikväll spelar fjolårsmästarna Inter för italiensk fotbolls heder.

– Jag tänker inte på att åka ut, säger tränaren Leonardo inför returmötet mot Bayern München.

Oddsen talar dock emot det italienska laget även i det här fallet. Efter den första matchen – 1-0 till Bayern efter ett mål i slutminuten av Mario Gomez – måste Inter vinna på bortaplan för att gå vidare till kvartsfinal.

Om man inte lyckas med det är samtliga sju italienska lag i Europa och Champions League utslagna – inget av dem har i så fall ens nått kvartsfinal.

Men trots den pressen och trots att det förstås är svårt att vinna på Allianz Arena är Inters tränare Leonardo optimistisk.

– Det finns en stark vilja i vårt lag. Vi lever för att tävla i de här sammanhangen, säger han på presskonferensen inför matchen.

”Kan aldrig lova något”

– Jag tänker inte på att åka ut, även om man aldrig kan lova något i fotboll. Vi kommer att gå in i matchen med stor optimism, vi är medvetna om vår styrka. Det är nu det gäller och det känner pojkarna till.

Mycket av förhandssnacket till returmatchen – och reprismötet från fjolårets Champions League-final – har handlat om Lucio vara eller icke vara. Inters brasilianske mittback, som spelade många säsonger i just Bayern München, har en skada i skinkan och kommer att känna efter in i det sista om det är möjligt att spela.

– Idag eller morgon kommer Lucio och de andra spelarna bedöma om de är redo, både fysiskt och psykiskt, säger Leonardo.

Oskar Månsson

ARTIKELN HANDLAR OM