”Är han okej spelar han”

Mourinho osäker på Ronaldos skada

FOTBOLL

BARCELONA. José Mourinho ger inte bort något till Lyon inför kvällens åttondelsretur i Champions League.

– Jag vet inte om Cristiano Ronaldo kan spela matchen, säger Real Madrids tränare dagen innan match.

Foto: BILDBYRÅN

Inför den första matchen lagen emellan, som slutade 1–1, uttryckte Lyons tränare Claude Puel en önskan om att få veta något om Real Madrids tänkbara laguppställning.

José Mourinho gjorde precis tvärtom då och inför kvällens match hävdar portugisen att han inte vet om Cristiano Ronaldo kommer att bli spelklar.

Väntar med beslutet

Ronaldo var tillbaka i full träning i slutet av förra veckan, men vilades mot Hércules, enligt Marca en försiktighetsåtgärd inför kvällens match.

I går var det nya bud.

– Jag vet inte om han kan spela. Jag väntar in sista träningen för att fatta beslut. Jag är ingen läkare, jag är inte spelaren själv och jag behöver därför utlåtande från den medicinska staben, säger José Mourinho på presskonferensen.

Vädjar till hemmapubliken

Real Madrid-tränaren, som vunnit Champions League med både Porto och Inter, säger att det inte rör sig om att mörka för motståndaren.

– Jag har inget att dölja, om han är okej så spelar han. Men vi måste vänta en aning innan vi vet, säger Mourinho, som vädjar till hemmapubliken på Bernabéustadion att göra skillnaden i kväll.

– Vi har en liten fördel med oss, men supportrarna måste vara med då. Jag känner Bernabéu som en lugn arena, som bara applåderar när man spelar bra. Men jag har också hört att fansen verkligen finns här i sanningens minut. Den har kommit nu.