Katastrofsäsongen fullbordad för Bayern

Storlaget helt utan titlar

Foto: afp
FOTBOLL

16 poäng efter serieledaren Borussia Dortmund.

Utslagna av Schalke 04 i semifinal i DFB-Pokal.

I går såg Inter till att skicka ut Bayern München ur Champions League – fiaskot är ett faktum.

"Herregud Bayern! Det är en resa till det mörkaste helvetet! En resa i full fart ner i det djupaste djupet, som ingen förstår".

Så inleder Berliner Kurier sin text om Bayern Münchens Champions League-sorti. Tysk media står enade – storlaget har rasat ihop, floppat och gjort bort sig.

Och nu är säsongen förstörd för de mesta mästarna i Bundesliga. Ligatiteln är utom räckhåll, det blev inte mer än semifinal i tyska cupen och i gårdagens åttondelsfinal tog det stopp även i Champions League.

Än värre för storlaget är att Louis van Gaals mannar för tillfället ligger på en blygsam fjärde plats i Bundesliga, som inte räcker för spel i Champions League nästa säsong.

– Jag är bedrövad över att vi åkte ut. Det passar dock in i denna säsong. Vi måste nu nå Champions League-platsen, säger Bastian Schweinsteiger på en presskonferens.

"Dumt och naivt"

Die Welt skriver "ofattbart, naivt och dumt" och menar att ett lag som Bayern München inte får skänka bort en match på det sättet.

– Det är ett skräckscenario, som man inte unnar någon. Man har inte uppfyllt sina mål. Det är inte Bayern München!, säger förre Bayern-tränaren Ottmat Hitzfeld till TZ-online.de.

När Inter vände på steken i matchens slutminuter var fiaskot ett faktum. Bayern München kommer att gå titellösa denna säsong, precis som 2008/2009.

Van Gaal säker

Efter gårdagens brutala nederlag spekulerades det vilt i att den holländske tränaren Louis van Gaal skulle få sparken, med omedelbar verkan.

Men Bayern-ledningen har gått ut och sagt att de har fullt förtroende för sin tränare och att han sitter kvar säsongen ut, som bestämt.

Huvudpersonen själv är lika besviken som hela fotbollstyskland.

– Det är inte första gången detta händer. Vi gav bort segern fem gånger, vi måste ha punkterat matchen mycket tidigare, säger han på presskonferensen efter matchen.

Säsongens sista matcher handlar nu om att rädda det som räddas kan – att ta en plats i nästa års Champions League. Finalen då går på Allianz Arena i München.

– Jag vet inte om det finns något att rädda. Vi gör hela tiden samma fel, säger Arjen Robben till TZ-online.de.