Bengtsson: Han för respekt med sig

FOTBOLL

FC Köpenhamns Champions League-äventyr tog slut i går. Men klubbens svenskar tror på nya framgångar om Roland Nilsson kommer.

– Han är en mycket stor fotbollspersonlighet. Han för respekt med sig, säger Pierre Bengtsson till Ekstrabladet efter matchen mot Chelsea.

Foto: GETTY IMAGES
Pierre Bengtsson i närkamp med Chelseaanfallaren Nicolas Anelka.

Nej, FCK hade som väntat ingen chans att vända på CL-åttondelen på Stamford Bridge. Efter 0–2-förlusten på Parken var danskarna tvungna att vinna med minst två mål på bortaplan mot de engelska giganterna och det var man aldrig nära att göra: returmötet slutade 0–0 efter stor hemmadominans.

Svenskarna: Bra val

Det betyder att Ståle Solbakken har gjort sitt sista framträdande på den europeiska scenen som FCK-tränare – till sommaren tar han över det norska landslaget.

En ny tränare ska således in och den hetaste kandidaten just nu är svensk. Och ska man tro FCK:s blågula spelare är Roland Nilsson ett bra val.

”För med sig respekt”

– Det råder inget tvivel om att det är en mycket stor fotbollspersonlighet i Sverige. Det är en man som för respekt med sig. Men om han hamnar i FCK vill jag inte spekulera i, säger Pierre Bengtsson.

Johan Wiland – mycket bra i går – håller med:

– Det är en go dräng, som man säger i Danmark. Han har bevisat sina kvaliteter genom att vinna SM-guld med Malmö. Men jag har inte tänkt på ny tränare än och vet inte heller om det eventuellt blir Roland Nilsson, säger han.

Anfallaren Cesar Santin, en annan spelare med svenskanknytning, har däremot inte samma koll.

– Jag tror aldrig att jag pratat med honom. Men han är en sådan som man får respekt för och lyssnar på, det tror jag.

Oskar Månsson