Linköping nära Champions League-semi

Kryssade borta mot Arsenal

Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

1–1 på bortaplan mot det engelska storlaget Arsenal låter som ett utmärkt resultat.

Linköpings Linda Sällström håller dock inte med.

– Det känns faktiskt lite bittert, säger hon efter den första kvartsfinalen i Champions league.

– 1–1 är inget dålig resultat, men vi hade så många bra chanser att vi borde ha vunnit, säger Sällström.

Den finska forwarden hade själv den bästa möjligheten att öka på till 2–0 i andra halvlek.

Men friläget blev inte som hon hade tänkt sig.

– Jag tappade balansen. Dessutom trodde jag att jag var tre meter offside. Om det hade blivit mål där tror jag att vi hade knäckt dem, suckar Sällström.

I stället kvitterade Arsenal, Champions league-mästare så sent som 2007, en kvart från slutet då Ellen White fick in bollen.

Fullt rättvist med tanke på hur spelet såg ut i andra halvlek, men Linköpingsspelarna klev ändå på flyget i London med en känsla av att utgångsläget inför returen i Åtvidaberg på onsdag kunde varit bättre.

Tränaren Jörgen Petersson räknade till fem klara målchanser före paus. Det resulterade dock bara i ett mål, Sällströms vackra skott i krysset efter 16 minuter.

– Utgångsläget är bättre än när vi började det här dubbelmötet. Men vi kommer inte att kunna vila oss mot resultatet. Förmodligen måste vi göra en lika bra match, eller ännu bättre. De vet att de måste göra mål och kommer att vara desperata, säger Jörgen Petersson inför returen, då 0–0 räcker för att Linköping ska nå semifinal.

En lårskada stoppade Kosovare Asllani på torsdagen, men Petersson räknar med landslagsmittfältaren i nästa match.

– Jag tror inte att "Kosse" är en 90-minutersspelare. Men jag tror säkert att hon kan göra 70 minuter om det skulle behövas. Det känns bra att kunna slänga in henne, hon är en annorlunda spelartyp.

Petter Nilsson/TT