Mardrömsminuterna som sänkte Inter

Två snabba Schalke-mål

FOTBOLL

Inter var det bättre laget.

Men då kom fyra mardrömsminuter.

Schalke 04 gick från 2–2 till 4–2 – och avgjorde mer eller mindre matchen, och semifinalserien.

– Det är ganska orealistiskt att tro att vi ska vända på detta, säger tränaren Leonardo.

Målmässigt var det jämnt i den första halvleken (2–2), men spelmässigt var det Inter som var det bättre laget.

Men tidigt i den andra halvleken förstördes Inters kväll.

Självmål

I den 53:e minuten fick Raul bollen vid straffområdeslinjen, avancerade några meter och avslutade sedan kyligt vid den högra stolpen.

Blott fyra minuter senare var det dags igen. José Manuel Jorado slog ett inlägg från högerkanten. Inlägget slogs sedan in i mål av Inter-försvararen Andrea Ranocchia som alltså gjorde ett självmål.

Vann med 5–2

Målen kom som en rejäl käftsmäll för Inter som aldrig riktigt hämtade sig. Schalke kunde sedan, med en kvart kvar att spela, även göra 5–2 genom Edu som efter ett långt anfall till slut kunde sätta bollen som definitivt avgjorde matchen.

Schalke har nu ett jätteläge att gå till semifinal. Inter måste nu göra minst fyra mål i returen för att ha chans att gå vidare.

– Det är ganska orealistiskt att tro att vi ska vända på detta resultat i returen, men vi måste spela och se vad som händer, säger tränaren Leonardo, enligt Football Italia.

”En hemsk vecka”

Leonardo var mäkta besviken och tappade rösten när han skulle prata.

– Det har varit en hemsk vecka (Inter förlorade derbyt mot Milan i lördags, reds anm). Det var omöjligt att föreställa sig att det skulle sluta så här.

Lagkaptenen Javier Zanetti var inte heller glad.

– Jag kan inte förstå vad som hände. Det var en blackout, säger han.

Desto gladare var Schalkes Raul.

– Vi spelade en fantastisk match, helt enkelt den perfekta insatsen. Det är inte ofta man ser fem mål gjorda på bortaplan i Europa, speciellt inte när man möter de regerande mästarna, säger han enligt Football Italia.

ARTIKELN HANDLAR OM