Inter efter förnedringen: ”Vi kan klara det här...”

Schalke körde över Inter: ”En oerhört tung förlust för oss”

1 av 2 | Foto: Foto: REUTERS
Leonardo.
FOTBOLL

MILANO. Det började i omedelbart glädjerus.

Och slutade i total förnedring.

Inter är med stor sannolikhet borta från Champions Leauge.

– Det här är en mycket tung förlust, säger Leonardo.

Frågan är vilka som var mest chockade efteråt.

Inters eller Schalkes spelare.

– Vi hade inte väntat oss att Inter skulle ge oss så här stora luckor, sa Raúl till det stora pressuppbådet i intervjuzonen.

Samtidigt manade lagkapten Javier Zanetti till lugn efter förlusten med 2–5 mot det tyska laget. En förlust som fick många svartblå fans att lämna arenan på förhand.

– Vi måste försöka behålla lugnet och försöka förstå vad vi gjort fel och sen nystarta som vi gjort så många gånger förut, säger Zanetti.

”Det mesta gick fel”

Esteban Cambiasso pratade ögonblicken efter matchen, när han tv-intervjuades av Mediaset, om en ”märklig match”. Den match som började med Stankovic långskott som gav mål efter bara fyrtio sekunder och sedan blev en match som kom att innehålla sju mål, en rad chanser – och ännu en utvisning för Chivu.

– Vi började så bra och sen gick det mesta fel. Men vi måste fortsätta att tro att vi kan klara det här, säger Cambiasso.

Inters tränare Leonardo erkände dock i natt, på presskonferensen där Sportbladet var närvarande, att han tror att det blir mycket tufft att vända det här.

– Det blir svårt men vi ska försöka.

Schalkes tränare Ralf Rangnick var i natt en lycklig man.

– Jag var här och såg derbyt, jag såg Milans tidiga mål och vad som hände. Så hände samma sak oss. Jag trodde inte att vi skulle kunna vända men vi kunde det, vi kunde svara. Men inget är avgjort än, vi vet vilken kvalitet Inter har, säger Rangnick.

Hård kritik

Leonardo fick efter derbyt hård kritik för sin taktik och låga betyg för sin insats från bänken. Även i natt kom tuffa frågor på presskonferensen, om tränarens roll i den totala genomklappningen.

– Jag vet inte, helt ärligt. Tränaren har säker sin roll i det hela. Men det är inte bara en sak utan så många som gör att det går så här, sade Leonardo, med en hes, på gränsen till helt förlorad röst – lika förlorad som matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM