Hyllas – och kapas

Tidningarna i Spanien frossar i Reals kross – men Crouch hånas i England

FOTBOLL

BARCELONA. Tidningarna i Spanien bugar inför uppvisningen på Bernabéustadion i går kväll.

”Kungarna av Europa”, skriver Marca om José Mourinhos lag.

I England är tonläget värre.

”Crouch is Real stupid” skriver the Sun, efter att engelsmannen visades ut för Tottenham redan i den 15 minuten.

Real Madrid mötte Tottenham efter en helg där man i princip tappat chansen att vinna ligan, efter den oväntade förlusten mot Sporting Gijón i lördags.

Men gårdagens match visade inga spår av nederlaget. Efter en tidig utvisning på Peter Crouch fick Real Madrid spela 75 minuter med en man mer och efter fyra mål inför en hänförd hemmapublik är tidningarna i dag närmast lyriska över uppvisningen.

Adebayor hyllas...

Marca hyllar på sin förstasida Emmanuel Adebayor som gjorde kvällens två första mål. Adebayor fick snabbt smeknamnet "Manolito", "lill-Emmanuel", i sin nya klubb, något som Marca i dag bytt ut mot "Manolazo", "jätte-Emmanuel" efter insatsen i går.

"Real Madrid läker i Europa såren som de har i ligan med en magisk natt på Bernabéustadion" skriver Marca, som påpekar att laget gjort flest mål av alla i Champions League i år, 23 stycken, och dessutom släppt in näst minst antal mål, bara tre och har dessutom en målskillnad på hemmaplan på 15–0 i turneringen.

...men Crouch kapas

"Med rätt att drömma" skriver den andra Madridbaserade sporttidningen AS, medan engelsk press går hårt åt Tottenham.

"Crouch is Real stupid" är the Suns rubrik på förstasidan dagen efter nederlaget i Spanien och the Mirror skriver kort och gott "Adeos", en variant på det spanska ordet "adiós", "hej då", med en passning till Adebayors inledande två mål.

ARTIKELN HANDLAR OM