Inter och Leonardo kritiseras i Italien

”De faller sönder i småbitar”

FOTBOLL

MILANO. Det finns inget försvar.

Så lyder den hårda domen mot Inter efter fiaskot mot Schalke i går.

”Senza difesa”. ”Utan försvar”.

Rubriken på förstasidan på Gazzetta dello Sport i dag.

Inter anses vara försvarslöst i dubbel bemärkelse – försvarsspelet i går kväll var under all kritik och det finns inget försvar, inga ursäkter, för de regerande CL-mästarna att klappa igenom så fullständigt.

”Inter faller sönder i småbitar. Adjö Champions”.

En lika svart rubrik, i Corriere dello Sport.

Kritiken är hård mot laget för den svaga prestationen.

Tränare Leonardo får mycket, mycket låga betyget 3 av 10 av Corriere dello Sport och 4 av 10 av Gazzetta dello Sport.

– Visst kan tränaren ha sin del av förlusten, jag vet inte, men det finns inte en enda förklaring till att det går så här, sa Leonardo med hes röst på presskonferensen i natt, där Sportbladet var närvarande.

Hånar Leonardo

Schalkes tränare Ragnick hyllas däremot för sin taktik och får väldigt höga 9 av 10 av Corriere dello Sport och 8 av Gazzettan.

Tidningen ironiserar över Leonardos taktik och sätt att leda laget och härmar honom och skriver på brasiliansk hur han brukar säga ”Bara glädje, bara vackert spel och fortsätter:

”Man måste anstränga sig för att släppa in fem mål mot ett lag som ligger på tionde plats i Bundesliga. Champions-matchen bekräftar att man måste börja om från början av alfabetet: abc och d som i ”difesa”, försvar”.

Även INters spelare får riktigt låga betyg. Bara Stankovic får höga 7 av 10 medan flera spelare ligger på låga 4 samt 4,5 och 5.

Högst betyg får Raul med 8 och kallas ”ett monument i världsfotbollen” och man skriver också att hans prestation borde visas på dvd för vissa spelare med fel attityd i serie A.

Enligt Gazzettan är Leonardos jobb nu, om inte i fara, så i alla fall under diskussion.

”Nu finns Guardiolas skugga över Leo” skriver tidningen och spekulerar i vad som kan hända om Inter går helt titellöst från denna säsong, efter trippeltriumfen föregående.

ARTIKELN HANDLAR OM