Guardiola skällde ut journalist efter segern

”Ni ser mer, vet mer...”

Foto: GETTY IMAGES
Pep Guardiola instruerar sina spelare under matchen.
FOTBOLL

BARCELONA. Barcelona utklassade Sjachtar Donetsk i den första kvartsfinalen och är i princip klara för semi i Champions League.

Men Pep Guardiola visade sig på ovanligt dåligt humör efter matchen.

– Sjachtar är ett mycket bra lag, men ni ser mer, vet mer och ger er syn på saken, säger Barcelonas tränare till en journalist direkt efter matchen.

Den normalt sett mycket artige och ödmjuke tränaren har under den gångna veckan visat en sida som Barcelonas supportrar inte är vana vid.

Det började med att han i en intervju med italienska RAI sa att han ser slutet på sin tid i klubben, att ingen tränare ska vara kvar för länge på ett och samma ställe.

Guardiola försökte släta över uttalandet i efterhand och menade att det var uppgjort att just den biten i intervjun aldrig skulle sändas.

– Jag framstod som en idiot och reportern som smart, sa Pep då.

Trodde på respass

Inför matchen mot ukrainska Sjachtar Donetsk, ett möte där de flesta såg Barcelona som gigantiska favoriter, var Guardiola av en annan åsikt.

– Jag har dåliga vibbar. Jag ser snarare att vi åker ur än blir kvar i turneringen, sa Pep dagen innan match.

Efter gårdagens utklassning, där Barcelona vann med 5–1 och i praktiken är klara för avancemang trots att nästa veckas returmöte i Ukraina återstår, var Guardiola långt ifrån sitt vanliga segerglada jag.

– Sjachtar är ett av de bästa lagen jag sett. Men ni ser mer, vet mer och ger er egen syn på saken, säger Pep i en intervju med tv-kanalen TV3 efter match.

”Jag är glad...”

Barçatränaren svarade korthugget på övriga frågor och när reportern frågade konstaterade att Pep inte var så sugen på att prata svarade Guardiola:

– Inte så väldigt, nej.

På efterföljande presskonferens fick han frågan varför han inte var glad efter segern.

– Jag är glad, det syns bara inte när jag pratar, svarade Pep Guardiola då.

Guardiola blev a-lagstränare i klubben för snart två år sedan och skrev nyligen på ett kontrakt för ytterligare en säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM