Guardiola sparar inga stjärnor i returen

FOTBOLL

BARCELONA. Hans lag är i princip vidare efter utklassningen av Sjachtar Donetsk i första kvartsfinalmötet. Men Pep Guardiola har inga planer på att spara på sina nyckelspelare i kvällens retur i Ukraina.

– Vadå spara? Det är Champions League vi spelar, säger Barcelonas tränare.

Guardiola planerar inte att spara några stjärnor. Villa och Messi lär spela.

Efter 5–1 på hemmaplan spekuleras det i Spanien i hur många reserver Pep Guardiola tänker ställa ut på planen mot Sjachtar i dag.

Barcelona har ett tufft spelschema den närmsta månaden som börjar med bortamatchen mot Real Madrid i ligan på lördag som följs upp av final i spanska cupen mellan de två storlagen, och därefter, av allt att döma, två semifinalmöten i Champions League mellan Barcelona och Real Madrid.

Men Guardiola vägrar att betrakta kvartsfinalen som vunnen.

Allt bra med Messi

– Jag vet att det är mycket snack, men det här är ett utslagsmöte där vi bara spelat den första matchen än, säger Guardiola dagen före match.

Barcelonas tränare ville som väntat inte prata om fyra tänkbara möten med Real Madrid, men lugnade Leo Messi-supportrar angående det skottattentat som okända gärningsmän i går utsatte hans bror Matías Messis hus för i Argentina.

– Leos pappa förklarade för oss att hans bror inte var där när det hände och att hela familjen är lugn, säger Pep Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM