Wayne Rooney vilas mot Schalke 04

Owen kan få chansen

Foto: AP
Vilas. Ferguson vill vila Rooney och Giggs mot Schalke.
FOTBOLL

Efter 0-2 i Gelsenkirchen är det avslappnat i Alex Fergusons läger.

Inför returmötet i morgon tyder det mesta på att Wayne Rooney och Ryan Giggs får vila.

– Vi har en stor vecka framför oss, två stora matcher, så vi kommer att omgruppera oss och fräscha till oss, säger Alex Ferguson.

Manchester United stötte inte på några problem för en vecka sedan i Tyskland när de tog sig an Schalke 04.

Engelsmännen höll nollan och gjorde dessutom två mål framåt - ett mycket bättre utgångsläge inför returen på Old Trafford kunde de inte ha önskat sig.

I ligan är dock läget tuffare. Arsenal slog Manchester United samtidigt som Chelsea vann mot Tottenham, det innebär att endast tre poäng skiljer de två giganterna åt.

På söndag drabbar United och Chelsea samman i en match som kan bli väldigt avgörande.

– Vi har två stora matcher som ska spelas, mot Schalke och mot Chelsea. Vi vet att om vi vill vinna titeln så måste vi slå Chelsea, säger Patrice Evra till AP.

Rooney och Giggs vilas

Engelska medier uppger nu att det mesta talar för att Alex Ferguson väljer att vila stjärnorna Wayne Rooney och Ryan Giggs. Det ser även ut som att den rutinerade Michael Owen får chansen från start - tillsammans med Dimitar Berbatov.

– Jag kommer troligen att ha mina rutinerade spelare där bak, säger Alex Ferguson till AP.

United-ledaren vill vila några nyckelspelare i matchen mot Schalke, för att ha friska och fräscha spelare mot Chelsea på söndag.

Sky rapporterar även att Wayne Rooney och ytterbacken Fabio tvingades vila under morgonens träning.

Men Michael Owen är inte orolig för att målskörden skulle kunna utebli på onsdag.

– Låt oss inte glömma att Dimitar är vår bäste målgörare. Han har bara inte gjort mål på sistone eftersom att han inte har spelat så mycket, säger han till AP.

Strul med visum

Manchester Uniteds uppladdning inför semifinalen är avslappnad, och det verkar som att de flesta fokuserar på stormatchen mot Chelsea.

För Schalkes del är det precis tvärtom. Ruhrlaget vill göra allt för att mirakulöst nog ta sig vidare från mötet med de engelska giganterna.

Uppladdningen stördes redan under måndagen när flygresan blev försenad med ett par timmar.

Förseningen berodde på att spelarna Jefferson Farfán, Atsuto Uchida, Ali Karimi, Junmin Hao och Edu stötte på problem med sina visum.