Rangnick: Jag hade spelat på Schalke

Schalkes tränare hoppfull inför returmötet

FOTBOLL

Att förlora med 0-2 på hemmaplan mot Manchester United i en semifinal i Champions League är ingen dröm.

Men Schalke 04 är hoppfulla inför returmötet på Old Trafford i kväll.

– Vi måste hålla nollan och göra ett snabbt mål. Då är allt möjligt, säger Manuel Neuer.

Foto: AFP
Rangnick.

Det är en tuff uppgift som väntar det tyska skrällaget Schalke i kväll. De måste vända 0-2-underläget mot Manchester United, på Old Trafford.

Engelsmännen har endast släppt in tre mål under säsongens Champions League - och kan därmed titulera sig som det försvarsstarkaste laget i turneringen.

Men Ruhrlaget har spanjoren Raúl på topp. Anfallaren har gjort fem mål och är den bäste målskytten på plan i kväll.

Och Schalke hoppas på ett fotbollsmirakel.

Tror på sig själva

Förhandsrapporterna tyder på att hemmalagets tränare Alex Ferguson kommer att vila några spelare inför den viktiga matchen mot Chelsea på söndag.

Schalke får å andra sidan tillbaka viktiga kuggar i form av Benedikt Höwedes samt Klaas-Jan Huntelaar. Om de kommer att spela från start är dock oklart.

– Om Sir Alex Ferguson vilar spelare visar det att han tror på sin trupp. Och om vi vill ha en chans är det upp till oss att prestera, i motsats till förra matchen. Vi behöver ta oss an matchen annorlunda, lära oss av våra misstag och visa att vi har gjort läxan, säger tränaren Ralf Rangnick på en presskonferens.

Schalke förlorade under helgen borta mot Bayern München med förkrossande 4-1, och verkar inte ha hittat den form som krävs för att göra det omöjliga.

Men Ralf Rangnick, 52, hoppas att hans lag kan upprepa bedriften från Milano.

– När vi spelade i Milano mot Inter gav de inte oss mycket hopp heller, säger han på presskonferensen.

Som bekant gick Schalke segrande ur den striden.

"Hade spelat på oss"

Tyskarna måste göra minst två mål på bortaplan mot Manchester United för att ha en chans att uppnå drömmen - finalen på Wembley.

– Vi hade en dålig dag förra veckan och United hade en bra dag, men det är upp till oss att nå ett bra resultat här, säger Alexander Baumjohann till Uefa.com.

Ralf Rangnick har även tagit upp finalen från 1999 som ett exempel på att allt kan hända i fotboll. Då vände Manchester United 0-1 till 2-1 på tilläggstid mot Bayern München.

– Fotboll är fotboll, allt är möjligt. För oss blir det väldigt, väldigt svårt, säger Raúl till Kicker.

Schalke ska i kväll försöka göra det omöjliga - mot ett omöjligt försvar.

– Neuer och Raúl har den världsklass som kan avgöra. I bakhuvudet tänker Ferguson redan på Chelsea. Jag är inte tillåten att satsa pengar, men om jag fick skulle jag spela på oss, säger Ralf Rangnick till Bild.

I Gelsenkirchen gjorde Wayne Rooney och Ryan Giggs mål, i kväll ser de ut att få inleda på bänken. Alex Ferguson känner sig säker på sin sak.

Schalke 04 vill ta chansen att chockera fotbollsvärlden.