Raúl tog farväl – i United-tröja

Hyllades av motståndarnas fans

Foto: AFP
FOTBOLL

143 matcher, tre titlar och rekordnoteringen 71 mål.

På onsdagen tog Raúl farväl av sin favoritturnering Champions League.

Han gjorde det iklädd en Manchester United-tröja och hyllades av motståndarpubliken på Old Trafford.

Många trodde att 33-åringen hade skrivit sitt sista kapitel redan när han lämnade Real Madrid innan sommaren. Men spanjoren trivs som bekant i CL och förde turneringens stora skräll Schalke 04 hela vägen till semifinal.

Hyllades stort

Där blev det dock stopp mot Manchester United men Raúl fick ändå den hyllning han förtjänade. Uniteds manager Sir Alex Ferguson hade innan matchen uppmanat hemmapubliken att hylla legendaren och med en tillbytt United-tröja på sig vandrade Raúl runt Old Trafford.

Ett värdigt avsked för turneringens bäste målskytt genom tiderna i hans sista match (?) i Champions League.

– Ja, det var min sista match i Champions League - men bara för den här säsongen. Jag har ett år kvar på kontraktet och trivs väldigt bra i Schalke. Vi får se vad som väntar i framtiden, säger Raúl till Bundesliga.de.

Schalke har missat avancemang till turneringen nästa år och därefter löper Raúls kontrakt med klubben ut.

Men laget ska spela final i Tyska Cupen innan säsongen är över, en vinst där så får de åtminstone spela i Europa League.

– Först och främst är det viktigt att kvalificera sig för Europa genom cupen. Men nästa säsong måste fokus ligga på Bundesliga, eftersom att det då finns fyra platser till Champions League, säger han till Bundesliga.de.