Kan stoppas från finalen – av Real

Överklagar Uefas friande dom

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Real Madrid överklagar Uefas friande domar mot Barcelonas Dani Alves, Pedro Rodriguez, Sergio Busquets, Seydou Keita, Víctor Valdés och Javier Mascherano, skriver spanska Sport.

Det innebär i teorin att spelarna riskerar att missa finalen i Champions League.

Det var efter den skandalartade första semifinalen i Madrid mellan Real och Barcelona som klubbarna började att anmäla varandra. Barça lämnar in en beklagan till Uefa över José Mourinhos uttalanden på presskonferensen efter mötet och Real svarade då med att anmäla sex av Barcelonas spelare, Dani Alves, Pedro Rodriguez, Sergio Busquets, Seydou Keita, Víctor Valdés och Javier Mascherano, för olämpligt uppträdande.

Real publicerade också videobilder på sin hemsida av filmningar från Barcelonas spelare. Trots det valde Uefa att fria samtliga spelare från anklagelserna. Men faran är inte över.

Överklagar friande domarna

Real har nu bestämt sig för att överklaga den friande domen, skriver spanska Sport. Klubben motiverar sitt beslut med att Barcelonas spelare” filmade överdrivet med det enda syftet att missleda domaren”.

Uefa disciplinära kommitté jobbar även med anmälningar mot José Mourinho och Barcelonas reservmålvakt José Manuel Pinto för händelser i samband med matchen. I det fallen är det Uefa själva som satt igång utredningarna och dom väntas komma på fredag. Reals överklagan kommer att behandlas den 16 maj.