Segerbonusen: 270 miljoner

Barcelonas CL-bonus krossar Uniteds

Foto: AP
Barcelonas anfallare Pedro och David Villa.
FOTBOLL

Det står mycket på spel när Manchester United och Barcelona möts i Champions League-finalen den 28 maj.

Totalt 270 miljoner kronor närmare bestämt för Barcelonas spelare som de får dela på om klubben vinner både ligan och CL.

United får nöja sig med 92,6 miljoner.

Som om inte grundlönen vore nog har fotbollsstjärnorna också omfattande bonusprogram inskrivna i sina kontrakt. Det handlar också om rejäla summor ifall de når de största titlarna.

Spanska Sport skriver att Barcelonas stjärnor får dela på 126 miljoner för ligatiteln. Vinner de dessutom Champions League-finalen tillkommer ytterligare 144 miljoner. Totalt får laget alltså 270 miljoner att dela på om de vinner dubbeln.

Totalt 92,6 miljoner för United

Med det i åtanke ser Manchester Uniteds bonusprogram nästan snålt ut. De brittiska stjärnorna får ”bara” 92,6 miljoner av klubben om de vinner både Champions League och Premier League.

Spelarna får totalt 22,6 miljoner baserat på poängen de tagit i ligan och till det tillkommer ytterligare 13 miljoner som extra bonus om de vinner titeln.

I Champions League får spelarna i sin tur 155 000 för varje seger i gruppen och 206 000 för vinster i slutspelet. Totalt ger det laget 26 miljoner i bonus om de slår Barcelona på Wembley, en bonus klubben kryddat med ytterligare 31 miljoner om de lyfter bucklan.