Barça-stjärnorna frias – får spela CL-finalen

”Uefa avslår Real Madrids överklagan”

Foto: AP
FOTBOLL

BARCELONA/STOCKHOLM. Sergio Busquets får spela Champions League-finalen på Wembley.

I dag meddelar Barcelona att Uefa inte delar ut något straff till mittfältaren för det misstänkta rasistpåhoppet på Marcelo.

Även Reals överklagan om osportsligt uppträdande mot ett koppel av Barça-stjärnor ogillas.

Det var under första semifinalmötet mot Real Madrid i Champions League på Bernabéustadion som stämningen blev hetsig mellan de två lagen.

Real Madrid åkte på en omdiskuterad utvisning på Pepe, något som fick José Mourinho att ifrågasätta om Barcelona har Uefa och domarna på sin sida, vilket i sin tur fick den katalanska klubben att anmäla Real Madrids tränare till Uefas disciplinnämnd.

”Kallade Marcelo för 'apa'"

Real Madrid svarade med att anmäla ett flertal Barcelonaspelare, samt tränaren Pep Guardiola, till Uefa för att ha "simulerat aggressivitet på planen för att försvåra domarens arbete". Real Madrid la ut en video med "bevis" på sin hemsida.

Dessutom anmäldes Sergio Busquets till Uefas disciplinnämnd för att ha kallat Realbacken Marcelo för "apa", en anmälning som Real Madrid hävdat inte kommer från deras sida utan är Uefas eget initiativ.

Men när Barcelona i dag går ut på sin hemsida med nyheten att Sergio Busquets frias skriver man:

"Uefa har meddelat FC Barcelona att man givit Real Madrid avslag på anmälan".

Uefa bekräftar att Busquets frias 'i brist på övertygande bevis'.

Därmed har samtliga anmälningar till Uefa efter första semifinalmötet i Champions League resulterat i avslag för de båda klubbarna.

Messi frias också

Uefa meddelar också att de avslagit Reals överklagan mot den tidigare friande domen mot bland andra Leo Messi, Dani Alves och Pedro Rodriguez. Barças ärkerival anmälde spelarna för osportsligt uppträdande i samband med den första semifinalen i Champions League men även deras överklagan ogillas nu alltså.

Finalen i Champions League spelas mellan Barcelona och Manchester United på Wembley i London den 28 maj.