”United har fördel av att de förlorade senast vi möttes”

Guardiola vilar spelare i helgen – blickar mot CL-finalen

Foto: ap
Guardiola pekar med hela handen.
FOTBOLL

BARCELONA. Pep Guardiola har inte bestämt startelva inför Champions League-finalen nästa vecka, men skickade i dag ett budskap till sina spelare.

– I veckan måste de visa om de vill spela matchen, säger Guardiola.

I morgon möter Barcelona Málaga i säsongens sista omgång i la liga. Pep Guardiola lämnar åtta startspelare utanför truppen och det var inte direkt lördagens match som var i fokus när han träffade medierna på fredagseftermiddagen.

– I morgon får de unga spela och det kommer att hjälpa oss att förbereda finalen. Under veckan som kommer måste spelarna visa att de vill spela matchen mot Manchester United, säger Pep Guardiola som hävdar att han inte har hela startevlan klar för sig inför nästa lördag.

”Liten fördel för United”

Nyckeln till seger mot United ligger, enligt Pep, i att förstå hur privilegierade hans spelare är.

– United har en liten fördel av att de förlorade finalen senast vi möttes. Jag hoppas att var och en av mina spelare spelar med utgångspunkten att det kan bli sista gången de är i final i Champions League, säger Guardiola, som har gott om lovord för rivalen från England och tränaren Alex Ferguson.

– Det vore löjligt av mig att jämföra mig med honom, men jag beundrar honom för att år efter år ha lyckats skapa ett nytt bra lag av United, i en klubb som haft stort tålamod. Förra året sålde de Cristiano Ronaldo och fortsatte att vinna. Det är som att vi skulle göra samma sak med Messi.

Barcelona och Manchester United möttes i Champions League-finalen 2009 i Rom, där Barcelona vann med 2–0 efter mål av Samuel Eto'o och Leo Messi.