Pedro: Nu är det på liv och död

Pedros första final på start - hoppas bli målskytt

Foto: AP
FOTBOLL

BARCELONA. I Rom hoppade han in på övertid.

Två år senare är Pedro Rodríguez en del av Barcelonas startelva och på lördag ska han spela sin första Champions League-final från start.

– När vi kommit hit återstår bara en match. Nu är det på liv och död – för oss och för supportrarna, säger Pedro till Sportbladet.

Barcelona är i London för att upprepa finalen för två år sedan. Pedro Rodríguez hade samma säsong blivit upplockad i a-laget och fick hoppa in i Champions League-finalens 93:e minut på Olympiastadion i Rom, då Barcelon redan ledde med 2–0.

På lördag är Pedro av allt att döma en av finalens startspelare – med målet att göra mål.

Varnar för United

– Förhoppningarna och lusten att vinna är desamma som för två år sedan, när man vet hur komplicerat det är att komma till en Europafinal. Nu är vi här och det återstår bara en match, den är på liv och död för oss och för supportrarna, säger Pedro till Sportbladet.

Högerbacken Dani Alves var skadad vid triumfen i Rom och varnar för att Manchester United har fördel av nederlaget 2009.

– De har förstås en extra motivation och fördel av det, och det är upp till oss att se till att de blir av med den, säger Barcelonas högerback till Sportbladet.