Så laddar lagen för drömfinalen

Dag för dag - timme för timme - fram till avspark

FOTBOLL

BARCELONA. Shopping på Oxford Street, en båttur i Temsen och kanske ett besök på Madame Tussauds? Glöm det. Barcelonas besök i London har redan varit turbulent nog.

Under de två sista dygnen inför Champions League-finalen råder absolut koncentration och stenhårda rutiner för katalanerna.

Torsdag:

9.00 Laget äter frukost innan de lämnar hotellet The Grove i Watford för att installera sig på exklusiva Wyndham Grand Hotel Chelsea, ett femstjärnigt lyxhotell på Temsens flodbank. Tanken var att Barcelona skulle bo här under hela vistelsen i London som skulle tagit sin början i dag, men när laget tvingades åka två dagar tidigare på grund av askmolnet fanns inga rum lediga på Wyndham Grand, varken för vanliga dödliga eller fotbollssuperstjärnor.

Under onsdagen fick Arsenal ställa upp dörrarna för två lättare träningspass för Barça, och låna ut sin träningsanläggning till Manchester Uniteds finalmotståndare. Men efter lunch i dag genomför Barcelona på eftermiddagen sitt första träningspass på Wembley inför stängda dörrar.

Ambitionen är att också hinna med ett träningspass på morgonen, men eftersom laget måste byta hotell var det i går kväll fortfarande osäkert om man skulle hinna med det.

20.30 - 21.30 äter man middag bestående av fisk, ris, kyckling, sallad och grönsaker. Rött kött är bannlyst under veckan. Vitamintillskott har Barça tagit med hemifrån. Något nattsudd är det inte tal om.

Fredag:

9.00 Frukost bestående av müsli, ägg och skinkmackor, och därefter med största sannolikhet en taktikgenomgång innan träning. Laget har redan tittat igenom finalen från 2009, nu väntar specialstudier av Roonye/Chicharito, Edwin Van der Sar samt hur man stoppar Manchester Uniteds Fabio och Rafael, beroende på vem som spelar.

13.00 – 14.00 Lunch på hotellet.

19.00 Barcelona gör sitt sista medieframträdande inför matchen. Lagkaptenen Carles Puyol och Víctor Valdés håller presskonferens i Uefas regi tillsammans med Pep Guardiola på Wembley. Att Puyol och Valdés är utvalda att prata är inte en slump. De båda höll i lagets presskonferens dagen innan finalen i Rom 2009 och Barcelona utmanar inte ett fungerande recept. Laget tränar direkt efter mötet med medierna.

Lördag:

09.00 Frukost.

Lördagsförmiddagen: Ingen träning.

12.00 Tid att ägnas sig åt intensiva taktikstudier

13.00 Lunch

13.00-14.00 Ägnas åt mer intensiva taktikstudier

15.00-17.00 Mer taktik/uppladdningssnack fram till "kafferasten", med rejält med mat,  som laget alltid har innan de åker till match.

18.00 Avresa till Wembley

Darren Fletcher lär vid det här laget ha fått negativt besked, ingen plats på Wembley, efter att ha suttit på bänken under hela Gary Nevilles avskedsmatch mot Juventus i tisdags. Däremot vet Da Silva-tvillingarna vem som fått en plats i startelvan. Båda har fajtats om högerbackplatsen tillsammans med John O’Shea. Troligast är att Rafael är den som får sätta på sig Manchester Uniteds vita borta match-tröja till finalen. Barcelona fick ju välja kläder först vilket gör att United tvingats avstå sin röda hemma-tröja.