"Hitler hyllades också innan han föll"

Förre presidenten jämför Mourinho med Hitler

FOTBOLL

Real Madrids förre president Ramón Calderón, 59, är inte nöjd med hur klubbens ser ut och sköts för tillfället.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när sportchefen Jorge Valdano fick sparken.

– På det sätt de pratade om problem, kunde de lika gärna ha pratat om erektionsproblem. Det såg patetiskt ut, säger han.

Calderón.

Ramón Calderón var Real Madrids president mellan 2006 och 2009. Efter en kort sejour med Vicente Boluda vid rodret tog slutligen Florentino Pérez över klubben igen.

Han valde direkt att storsatsa och köpte in en drös stjärnor - samt skrev kontrakt med supertränaren José Mourinho.

Bortsett från vinsten av Copa del Rey har det inte blivit några titlar - och Madrid övergläns fortfarande av konkurrenten Barcelona.

När sportchefen Jorge Valdano fick sparken, vilket bekräftades på en presskonferens i onsdags, tröttnade Calderón på Mourinho och Pérez.

– Jag tycker synd om Madrid och Florentino. I går på presskonferensen kände jag det som att jag såg en elev skriva ett prov, men som inte hade gjort läxan, säger han till radiokanalen ONA FM.

Jämför Mourinho med Hitler

Calderón kritiserade den nuvarande presidenten, pratade om att det såg ut som att de diskuterade erektionsproblem och beklagade sig över att Peréz serverade klubben på ett silverfat till Mourinho.

Men han var inte nöjd där, Mourinho fick sig en personlig smäll.

– Han har krigat med hela världen - i Portugal, i England och i Italien. Han motsätter sig alla. Det passar inte i Real Madrid, säger han till radiokanalen.

Calderón skulle även gå ett steg längre - och jämför José Mourinho med Adolf Hitler. Många Madrid-fans hyllar sin tränare och står bakom honom, men det betyder inget enligt förre presidenten.

– Man måste ha i åtanke att även Hitler hyllades av många människor innan han föll, säger han till ONA FM.