McManaman: Jag vill att båda lagen ska förlora...

FOTBOLL

Han har spelat för både Manchester Uniteds och Barcelonas värsta rivaler.

Därför vill den gamle engelske landslagsmannen Steve McManaman, 39, att inget av lagen vinner i kväll.

– Det vore det bästa i en ideal värld, säger han.

Steve McManaman.

Steve McManaman spelade i Manchester Uniteds ärkerival Liverpool i över ett decennium. Sedan bar flyttlasset till Spanien – för fyra år i Barcelonas värsta fiende, Real Madrid.

Den 39-årige mittfältsprofilen är knappast populär i något av Champions League-finallagens supporterläger – och då har vi inte nämnt att han avslutade karriären i en annan mindre omtyckt klubb i sammanhanget, Uniteds uppkäftige lillebror Manchester City.

”Det sista jag vill se...”

McManaman själv känner ungefär samma sak, fast åt motsatt håll: han vill inte att något lag vinner kvällens CL-final på Wembley.

– Jag är kluven måste jag erkänna. Som gammal Liverpoolspelare är det sista jag vill att United ska vinna en Europatitel. De har redan passerat våra 18 ligatitlar, så det vore ännu värre att se dem lyfta en ny Champions League-trofé, säger han till goal.com.

Tror på Barcelona

– I en ideal värld hade det bästa varit om varken United eller Barça hade varit nära en final. Men om jag måste välja något – och då går jag på rent fotbollsmässiga grunder – så säger jag Barcelona.

McManaman tror att det går precis som i finalen 2009 i Rom.

– Jag tror att Barça vinner med två mål, antingen 2–0 eller 3–1. Och även om det bär mig emot hoppas jag verkligen på en bra match. Det är mästarna i Spanien mot mästarna i England; superfinalen som alla önskade sig.