Har det någonsin funnits ett bättre fotbollslag?

Sportbladets Oskar Månsson om Barcelonas Champions League-seger

FOTBOLL

Så överlägsna att Sir Alex tappade ansiktsfärgen.

En enkel fråga efter Barcas fenomenala finaluppvisning:

Har det någonsin funnits ett bättre fotbollslag?

Det lättaste sättet att ta reda på hur Manchester United mår är att studera Sir Alex ansiktsfärg under match. När det går som allra bäst – ni vet de där scenerna när han lyfter från avbytarbänken och jublar i slutminuterna efter ännu ett avgörande mål – brukar han vara alldeles lila i fejan. Lila, nästan blå.

Och visst, när Rooney tryckte in kvitteringen efter 35 minuter fick man en glimt av det där då en plommonlik 69-åring stormade upp från bänken och viftade med armarna i skyn, men färgen falnade snabbt.

När Messi och Villa gjorde 2-1 och 3-1 zoomades Unitedbossen in på nytt och jag tror aldrig jag sett honom så blek i ansiktet. Rosa, nästan vit.

Barcelona chockade Sir Alex

Det var en uppenbart chockad Fergie som vi såg. Även om hans röda krigare inledde matchen med en extremt hög och tuff press (såg ni Chicharitos och Parks glidtacklingar?) och att Rooney som bekant kvitterade så var det aldrig något snack. Herregud så bra Barca var. När de trummade på som bäst under den första halvan av andra var det plötsligt inte en Champions League-final längre, det var ett förmiddagspass på La Masia. Xavi, Messi, Pedro, Villa, Xavi, Messi, Pedro, Messi… lite väggpass hit, lite skott dit och så börja om på nytt med nya triangelövningar. Till sist såg Sir Alex så desperat ut där han satt med knutna, vita nävar att jag trodde han skulle implodera.

●●●

Efter den magnifika uppvisningen känns det kittlande att prata i världens-bästa-fotbollslag-genom-alla-tider-termer igen, tycker ni inte? Vilket lag är det allra vassaste som någonsin existerat? Real Madrid i slutet av 50-talet? Milan i början av 90? Eller Barca från 2008 och framåt?

Just nu, i skenet av det jag sett från Wembley, lutar jag åt nummer tre.