Mascherano dedicerar segern till Liverpool

Foto: reuters
Mascherano speglar sig.
FOTBOLL

Efter tre år i Liverpool lämnade han för Barcelona.

I går fick Javier Mascherano vinna Champions League efter att ha besegrat hans förra klubbs största rival: Manchester United.

– Jag vet att Liverpools supportrar var sura på mig efter att jag lämnat, men jag vill säga att den här segern är också för dem, säger argentinaren till Sky Sports.

Javier Mascherano tillbringade över tre år med Liverpool innan han lämnade klubben i augusti 2010. Då skrev han på för Barcelona som ersättare till Yaya Toure som lämnade för Manchester City.

Enligt uppgifter i engelska tidningar var han missnöjd med att Liverpool inte hade pengar att satsa på nyförvärv som kunde ge titlar.

I går vann Mascherano Champions League med sitt Barcelona. Turneringssegern kom efter att ”Barca” besegrat Liverpools största rival Manchester United i finalen.

Efter matchen valde Mascherano att tillägna segern till Liverpool.

– Jag vet att Liverpools supportrar var sura på mig efter att jag lämnat, men jag vill säga att den här segern är också för dem, säger den 26-årige argentinaren till Sky Sports.

– Att vinna Champions League är det största för varje fotbollsspelare.

Hoppas dominansen fortsätter

Barcelona har vunnit Champions League vid fyra tillfällen: 1991-92, 2005-06, 2008-09 och 2010-11.

Mascherano hoppas att laget fortsätter att vinna titlar.

– Förhoppningsvis kan vi dominera i Europa. Vi vet att det är svårt att vinna varje år, men vi får se, säger mittfältaren.

– Vi är väldigt lyckliga eftersom vi vann ligan, vi vann Champions League.