Massivt hyllade efter finalsegern

”Messi är den nye Maradona”

FOTBOLL

BARCELONA. Barcelona hyllas av en hel värld efter segern i Champions League.

Och det är en viss Leo Messi som får de allra flersta elogerna.

Brittiska News of the worlds rubrik sammanfattar stämningen rätt bra:

”Messiah” – ”Messias”.

Efter finalen mot Manchester United där Barcelona långa stunder spelade ut engelsmännen är lovorden runt om i världen många.

Flera tidningar frågar sig i dag om dagens Barcelona är världens bästa fotbollslag genom tiderna. Och i sporttidningarna i Madrid, som generellt är svårflörtade vad det gäller att imponeras av katalanernas framfart, är inget undantag i dag.

"Barcelona bjöd de röda djävlarna en historisk överkörning – Barcelona är ett lag att drömma om" skriver Marca som ställer frågan till sina läsare om laget är det bästa genom historien, vilken över 80 procent tycker i skrivande stund.

”Nye Maradona”

Den internationella pressen sätter mest fokus på Leo Messi, som gjorde gårdagens 2–0-mål, precis som i finalen mot United i Rom 2009.

"För vackert" konstaterar franska l'Équipe, medan Corriere dello sport skriver "Ett fotbollsgeni – den nye Maradona" medan La Gazzetta dello sport har "FantasyBarça" som rubrik.

De brittiska tidningarna är inget undantag efter Uniteds förlust, "Magikern Messi", skriver Mail on Sunday medan Sunday Express kalla argentinaren "The Lionel King" – "Lionel-kungen".

”Ett mått på Barcelonas briljans var att många Manchester United-supportrar lämnade Wembley med skuldkänslor över att de var nöjda med underhållningen”, skriver The Observer.

”Hoppas Messi inte tröttnar”

Leo Messi fick också rejält med hyllningar på plats efter gårdagens match.

– Messi är den bäste spelare jag någonsin sett och förmodligen den bäste jag kommer att få se. Jag hoppas bara att han inte tröttnar, säger Pep Guardiola.

Leo Messi själv flyttar hellre fokus på hela gruppen.

– Vad det här laget håller på med är helt otroligt och det är som om vi inte förstår det, som att vi bara vill fortsätta att vinna mer och mer, säger Leo Messi.