Barcelona firades på Camp Nou – igen

Piqué: ”Vi varken dopar oss,
filmar eller köper domare...”

1 av 11
FOTBOLL

BARCELONA. Nyblivna CL-mästarna intog ett fullsatt Camp Nou för årets andra mästarfirare.

Och Gerard Piqué skickade ett tydligt budskap till alla Barças antagonister.

– Vi varken dopar oss, filmar eller köper domare. Vi spelar bara fotboll, säger Piqué.

Knappt två veckor efter firandet av spanska ligatiteln var det dags för Barcelona att återvända till Camp Nou för ännu en fest.

Och precis som senast hade katalanerna gått man ur huse för att fira sina hjältar.

Utöver de 100 000 människor som fått en sittplats på Camp Nou trängdes tiotusentals utanför arenan för att fira den nye Champions League-mästaren.

”Finns inget bättre...”

När spelarbussen åkt runt i hela centrum i ett par timmar nådde den strax efter klockan 20 på söndagkvällen slutdestinationen Camp Nou där tränaren Pep Guardiola och andretränaren Tito Vilanova bar in pokalen på gräset innan spelare och ledare höll tal.

– Tack för ert stöd, tack för allt. Mitt hjärta säger mig att det största som finns är att vara culé (Barçaanhängare). Jag är stolt att vara det! Säger Andrés Iniesta.

Abidal: ”Tack för et störd!”

Eric Abidal, som kommit tillbaka efter operationen av tumören i levern och fick lyfta bucklan i egenskap av lagkapten i går, fick kvällens mäktigaste applåder tillsammas med Leo Messi. Han glömde inte att tacka Carles Puyol, som såg till att det var just Abidal som fick lyfta CL-bucklan öfrst av alla i går.

– Tack för ert stöd, tack till laget, och framför allt tack till lagkaptenen för den fantastiska gesten i går. Det var den största dagen i min karriär, säger Abidal.

Kvällens mest politiska budskap framförde Gerard Piqué när han bemötte flera av de anklagelserna som riktats mot Barcelona under våren.

– Vi varken dopar oss, filmar eller köper domare. Vi spelar bara fotboll, säger Gerard Piqué.