”Sätter mina pengar på Rangers-seger...”

Robert Prytz tror att Malmö får det tufft i CL-kvalet

FOTBOLL

Robert Prytz har spelat i både Malmö FF och Glasgow Rangers.

Inför den sista kvalomgången i Champions League tror den gamle mittfältsstjärnan på – Glasgow Rangers.

– MFF får det tufft, säger han.

Robert Prytz.

Malmö FF lyckades besegra Torshavn med sammanlagt 3–1 efter en mindre imponerande insats på Färöarna i kväll.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd i sista hindret till en Champions League-plats: skotska Glasgow Rangers.

Mästarnas Mästare-profilen Robert Prytz, 51, har spelat i båda klubbarna – och tror att MFF får det tufft i dubbelmötet.

”Sätter pengarna på Rangers”

– Skulle jag tippa sätter jag nog mina pengar på Rangers. Det är en mycket större klubb, som har betydligt mer erfarenhet från den här typen av matcher, säger han.

– Jag vet inte heller om det är någon fördel direkt att Malmö börjar borta. Över 50 000 på läktarna och en enorm stämning – det är annat än vad de är vana vid. Det kan bli storförlust där och då är det kört inför returen.

Rangers vann i dag en träningsmatch mot engelska Blackpool (2–0), men Prytz tror att just det faktum att skottarna är inne i försäsongsstadiet talar för Malmö.

Det kan MFF dra nytta av”

– Allsvenskan pågår för fullt medan det är uppehåll i Skottland. Det är förstås någonting som MFF kan dra nytta av – att de har mer spring i benen, säger han.

Vad ska Malmö-spelarna tänka på när de kliver ut på Ibrox Stadium?

– Att spela sitt spel, det är det viktigaste. Börjar de tänka defensivt och anpassa sig för mycket efter motståndet är det kört. Sedan är det såklart viktigt att skadesituationen ljusnar en aning – de måste kunna ställa bästa möjliga lag på planen för att ha en chans.