”Det här är långt ifrån avgjort...”

Rangers sågas i Skottland efter chockförlusten – men managern tror på vändning

1 av 19 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

De skotska tidningarna hånar Glasgow Rangers efter stjärnsmällen i går.

Men managern Ally McCoist försöker hålla modet uppe inför returen i Malmö.

– Det här är långt ifrån över...

Det skulle bli en enkel match för Rangers hemma på Ibrox mot Malmö FF.

Skotska mästare slår svenska mästare. Punkt.

Men verkligheten blev en annan och Daniel Larsson, ”the new number seven”, sänkte storklubben inför en chockad hemmapublik.

I dag är de skotska tidningarna inte nådiga i sin kritik mot Ally McCoists mannar.

Döms ut i pressen

Rangers döms ut inför returen i Malmö – och det faktum att laget inte har vänt en matchserie i Europasammanhang på 55 år gör inte att saken lättare.

”Inte igen...”, skriver Daily Mail, ”Rangers i misär och återigen är det Larsson”.  Skotska The Sun: ”Rangers got 'Larssoned'. Ett enormt bakslag för Rangers Europa-drömmar.” The Heralds krönikör Michael Grant: ”Spelar de lika osmart i försvarat och fortsätter att vara så uddlösa offensivt – då är det här redan kört.”

Men McCoist har inte förlorat hoppet om en Champions League-plats och tror att hans manskap kan vända underläget till seger på Swedbank Stadion.

”Skapade nog med chanser”

– Jag tycker verkligen att vi skapade tillräckligt mycket i den andra halvleken för att visa att det här inte är avgjort ännu. Vi är besvikna, men det är långt ifrån klart, säger han till klubbens officiella hemsida.

– Det är bara att erkänna att de såg skarpare och piggare ut än oss. Men vi kommer att vara i bättre form till den andra matchen, det är jag säker på. Vi kunde ha gjort ett eller par mål och missade några fina chanser, men det viktigaste var att vi inte släppte in något mer mål.

Returen i Malmö spelas nästa onsdag, den 3 augusti.