Nitlotten – i år igen

Ibra redo – enligt Allegri: Har ingen mental blockering

Du och jag igen Zlatan Ibrahimovic och Josep Guardiola har haft många duster de senaste åren. Guardiola har gått vinnande ur de flesta – men nu vill Zlatan ha revansch.
FOTBOLL

Än en gång ställs Zlatan mot sin ­gamla klubb och Pep Guardiola.

Men Max Allegri tror att Zlatan är bättre mentalt förberedd nu.

– Han är lugn och stark, säger Milans ­tränare.

Allegri.

En mardrömslottning.

Milan ville till varje pris undvika Barcelona men drog nitlotten.

”Det är ett skämt, ett skämt att vi fick dem igen”, uppges Zlatan ha sagt till lagkamraterna på Milanello när lottningen var klar.

Laget samlades där i går för träning och senare avfärd till Parma, där man spelar borta i kväll.

Milans ledning är missnöjd med att laget lottades mot Barcelona av mer än ett skäl.

– Det är världens bästa lag, det vet vi, säger tränare Allegri.

”Massa onödig kraft”

Men tränarstaben och pressfolket menar också att det kanske varit bättre för lagets ­största stjärna med en annan motståndare, med tanke på Zlatans stormiga avsked från den spanska storklubben.

– Vid mötena med Barcelona i höstas gick en massa onödig kraft och koncentration åt om allt snack kring Ibra, Guardiola och boken och om de skulle hälsa på varandra, säger en kontakt i Milan och tillägger:

– Dessutom spekulerades det ju i om Ibra verkligen var skadad när han inte åkte med till första mötet. Det var han, men allt snack ­störde ändå.

”Ingen blockering”

Max Allegri sade dock i går, på presskonferensen på Milanello, att han är säker på att ­Zlatan är mentalt förberedd nu när man möter Barcelona igen.

– Jag tror inte att Ibrahimovic har någon mental blockering, säger Allegri till Sportbladet och fortsätter:

– Det är andra som säger att han har det, jag vet att det inte är så.

Allegri menar att Milan måste tro att man kan slå Barcelona.

– Vi måste tro på oss själva och vårt spel.

Många av de italienska experterna menade i går i fotbollsprogrammen att Milan kan ha en fördel av att man ”inte har något att förlora”.

Stefano Nava, tidigare ­Milan-back och numera ­experttyckare i Sky Italia säger:

– Det var den svåraste lottning Milan kunde få. Men i cupspelet kan samtidigt allt hända och det är ofta överraskningarna som går vidare.

FAKTA

Kvartsfinaler:

Första mötet, 27-28 mars

Returmöte, 3-4 april

APOEL (Cypern) – Real Madrid (Spanien)

Marseille (Frankrike) – Bayern München (Tyskland)

Benfica (Portugal) – Chelsea (England)

AC Milan (Italien) – Barcelona (Spanien)

Semifinaler:

APOEL (Cypern) - Real Madrid (Spanien) – Marseille (Frankrike) vs. Bayern München  (Tyskland)

Benfica (Portugal) – Chelsea (England) – AC Milan (Italien) – Barcelona (Spanien)

CL–panelen tippar kvartsfinalerna

Simon Bank
De här lagen går vidare:

Real Madrid Chelsea Bayern München Barcelona
 

 Strängt taget – och om inte Lionel Messi trampar snett på trottoaren inom kort – ser jag bara en favorit i klar och uppenbar livsfara. Chelsea kommer att möta ett fartdopat Benfica, och de måste upp på Napoli-­nivå igen. Kan de bara plocka fram den, lite hur som helst?
 

Duellen: Det är klart att jag vill se Franck Ribérys hemkomst till Planète Mars, men det kommer bli ett enkelriktat dubbelmöte.

Mer nyfiken är jag på det sportsligt öppna semi­portugisiska derbyt när David Luiz kommer tillbaka till Luz för att plocka ner Cardozo.
 

Min drömfinal: Realistiskt? Bayern–Real Madrid med Heynckes-berättelsen som bonus. ­Annars vill jag se Benfica–Marseille. Jésus tokoffensiv mot Deschamps fysiska kontrollfotboll, i en final som skulle rugga upp maktbalansen i både europeisk och fransk fotboll.

Jennifer Wegerup
De här lagen går vidare:

Real Madrid Bayern München Benfica Milan
 

Real Madrid och Bayern känns ju väldigt givna, om de inte skulle klappa ­igenom totalt.

Chelsea är väl, trots att man inte är vad man var för några år sedan, egentligen favorit mot Benfica. Men jag tror att portugiserna skräller.Sedan säger förstås allt sunt förnuft att Barcelona slår Milan, särskilt om de rödsvarta presterar så lite som på Emirates. Men jag vill tro att Milan kan göra det, mot alla odds. Så jag tippar med hjärtat istället för hjärnan.
 

Duellen: Zlatan vs Guardiola. Eller nej, verkligen ­inte. ­Tjatet om mötet mellan Ibra och hans gamle tränare, det fick vi nog av i höstas.

Milan vill att Zlatan ska slippa allt snack som sin gamle tränare. Duellen med laget ­Barcelona är den­ ­intressanta, inget ­annat.
 

Min drömfinal: Real Madrid–­Milan. Minns ännu med gåshud mötet i ­november 2010 på San ­Siro. Jag har ju också tippat tidigare att Real Madrid tar hem alltihop, Mourinho får sin triumf. Så jag får väl hålla fast vid det.

Peter Wennman

De här lagen går vidare:

Real Madrid Chelsea Bayern München Barcelona
 

Madrid får det kanske ­tuffare än väntat i första matchen, men sen... Marseille blir bara en munsbit för Bayern, ganska svårtuggad, men ändå en munsbit. Jag ger Chelsea 55-45 i chansprocent. Måste dock få ett mål med sig från Lissabon.  Barca kommer att ha julafton kring ett segt och långsamt Milanförsvar.
 

Duellen: Jag säger väl som alla andra: Zlatan mot Barcelona. Inte nödvändigtvis mot Pep Guardiola, han spelar ju inte. Men det vore kul att se en Ibra på spelhumör ge Barcas försvar en jädra match.
 

Min drömfinal: Jag hoppas på Real-Barca. Men jag tror på Bayern-Barca. Real åker i semin, tyvärr.