HIF vidare i CL-kvalet

...men nu väntar tuffare motstånd

Foto: Bildbyrån
Jubel i Helsingborg efter segern.
FOTBOLL

HELSINGBORG. The New Saints blev en enkel match.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd. WKS Slask Wroclaw med start på bortaplan nästa onsdag.

– De är inte oslagbara. Jag tror vi kan göra det bra mot dem, säger Åge Hareide.

The New Saints var bra mot HIF i första matchen hemma på sin hårda konstgräsmatta. I returen på Olympia hamnade walesarna i tufft underläge redan i åttonde minuten sedan Walid Atta nickat in Jere Uronens fina inåtskruvade

hörna.

– Effektivitet är viktigt. Fasta situationer kommer att bli väldigt avgörande och där är vi bra, säger Hareide om hur HIF ska klara sig i fortsättningen.

”Sätta chanserna”

Thomas Sörum löste kanske sin måltorka när han petade in 2–0 i tomt mål efter bra förarbete av Mattias Lindström och bjudande klantighet av New Saints försvarare.

– När vi får chanser måste vi sätta dem. För vi får inte så många. Så är internationell fotboll. Missar du har du ingen chans, säger Hareide.

När HIF gick ner i tempo hade The New Saints en del möjligheter som kunde resulterat i målet som bjudit in dem i matchen igen.

”Vi blir farliga”

– Det var inget ängalag. Min vänsterback var inte mer än 1,60 lång men hoppade ju två meter högre än jag gjorde. Dom hade säkert klarat att kriga sig kvar i allsvenskan, säger Mattias Lindström som tillsammans med Walid Atta var hemmalagets bäste spelare.

Som lag var Helsingborg klassen bättre än The New Saints men individuellt hade walesarna några som kunde mäta sig med HIF-spelarna.

– I sådana här turneringar räcker det långt att ligga rätt och jobba hårt. Kan vi hålla den här standarden på Olympia blir vi farliga. Vi börjar på bortaplan mot Slask och det tycker jag är viktigt. Gör vi vad vi ska där är det jämna odds. På Olympia vet vi att vi kan vinna, säger Lindström.

”Växer varje dag”

Efter sin tveksamma vårsäsong är nu HIF plötsligt med både i den allsvenska toppstriden och har bra chans att få spela mycket i Europa.

– Så är det. Små marginaler och nu har vi inte spelat bra ens utan haft tur i de sista matcherna. Men vi växer som lag varje dag.

Att det skulle bli för många matcher håller inte Lindström med om.

– Det är bara en dålig ursäkt. I Barcelona spelar man två matcher i veckan året om. När vi är lediga spelar de i landslaget. Så jäkla farligt är det inte att spela ofta. Är man proffsig, äter och sover, klarar man två matcher i veckan.