Hareide: Vi har aldrig missat så mycket

...men HIF-tränaren vägrar att ge upp

FOTBOLL

HELSINGBORG. En bitter förlust.

Men Åge Hareide vägrar se Champions League som kört.

– Om det blivit 3–0 hade det varit över men inte 2–0, säger Hareide.

HIF gjorde allt rätt utom två avgörande saker:

Man släppte in ett tidigt mål.

Man utnyttjade inte sina klara målchanser.

– Vi gav inte oss själva chansen när vi gav bort ett mål direkt. Vi stod och sov. På den här nivån är avsluten kliniska. En allsvensk anfallare kanske inte hade träffat målet, här bankar han in den direkt. Det ödelade matchen för oss, säger Hareide om 0–1 efter en och en halv minut.

Ändå tog HIF över spelet och skapade tre solklara målchanser.

– När vi får sådana här chanser på hemmaplan på internationell nivå, då måste vi ta tillvara på dem. Thomas kunde gjort mål, Mahlangu kunde rullat in den, men det är lätt att sitta vid sidan och säga också.

”Jäkligt onödigt”

– Vi har aldrig missat så här många chanser tidigare. Senaste hemmamatchen gjorde vi sju mål och vi kunde gjort tre i dag. Det är inte kul att se hur vi kastade bort möjligheten. Det känns jäkligt onödigt, säger Hareide.

Vill skapa nervositet

I returen räknar alla med att Celtic kommer att vilja visa sin hemmapublik att man kan spela ut det lilla laget från Sverige.

– Jag tror att Celtic tror att det är över, att de redan är klara. Även om de säger att de inte tänker så gör de det ändå: ”Vi förlorar inte med 2–0 hemma”, säger Hareide.

– Gör vi ett mål blir de nervösa, så vi måste gå för det första målet, då har vi en chans. Matcher kan förändras väldigt snabbt. Pressen är fortfarande på Celtic.

ARTIKELN HANDLAR OM