Di Natale tröstade straffsumparen

Lagkamraterna vill inte skylla på Maicosuel

FOTBOLL

Han försökte sig på en ”Panenkastraff” – men misslyckades kapitalt.

Trots det vill lagkamraterna inte skylla förlusten på Maicosuel, 26.

Lagkaptenen Antonio Di Natale, 34, tröstade brassen genom att berätta om sin straffmiss ifrån EM 2008.

Efter 1-1 två gånger om tvingades mötet mellan Udinese och Braga i Champions League-kvalet avgöras på straffar. Vid ställningen 2-2 stegade Udineses brasilianska nyförvärv Maicosuel fram för att slå sin straff. Och det var ett vågat försök han gav sig på. 26-åringen försökte upprepa Antonín Panenkas delikatess ifrån EM 1976 där han lobbade in straffen. Men det gick inget vidare för Maicosuel. Målvakten Beto stod kvar och kunde enkelt fånga straffen.

Missen var den enda och Braga kunde därför vinna straffavgörandet med 5-4. Trots det ville lagkamraterna inte skylla förlusten på Maicosuel.

”Misstagen värre än straffmiss”

– Paradoxalt nog gjorde vi två misstag nära slutet genom Pablo Armero och någon annan som var ännu värre än en straffmiss, sa försvararen Maurizio Domizzi efter matchen, enligt Football Italia.

– Oavsett om du chippar, tvingar fram en räddning eller missar fullständigt i en straffläggning, förändras ingenting.

Brassen fick även stöd av Udineses största stjärna, tillika lagkapten, Antonio Di Natale. Anfallaren ska enligt italiensk media ha tröstat Maicosuel genom att berätta om sin egen miss i straffavgörandet mot Spanien i EM 2008.

”Oerhört ledsen”

Udineses tränare Francesco Guidolin tog på sig allt ansvar för förlusten och påminde om att han inte heller förra året lyckades föra klubben till Champions League (utslagna av Arsenal).

– Jag är oerhört ledsen för mig, för spelarna och för fansen. Tydligen är jag inte kapabel att leda ett lag till Champions League. När du kommer så nära flera gånger och ändå inte lyckas måste du lära dig från erfarenheten och acceptera sanningen, sa han till Sky Italia och fortsatte.

– Jag skyller på tränaren eftersom laget borde ha varit mer förberedda för detta playoff. Sport är rå och grym så det finns ingen anledning att linda in det eller få saker att verka bättre än de är.

Guidolins uttalanden fick presskåren att undra om han övervägde att avgå. Något svar på sina frågor fick man dock inte. Tränaren valde att lämna utan att kommentera sin framtid i Udinese.

ARTIKELN HANDLAR OM