PSG mot historiens sämsta CL-lag

Dinamo Zagreb har släppt in 22 mål i gruppspelet – Ancelotti: ”Jag vill att pressen ska ligga på oss”

FOTBOLL

ZAGREB. Stor show mot Dynamo Kiev, tvärstopp mot Porto.

I kväll ska PSG visa vad de har i Europa att göra – mot Champions League-historiens sämsta lag.

– Jag vill att pressen ska ligga på oss, säger tränaren Carlo Ancelotti inför kvällens möte med Dinamo Zagreb.

Dinamo Zagreb har inte vunnit en enda CL-match på två säsonger.

Paris Saint Germain har haft en blandad inledning på europaspelet, men i kväll finns alla skäl att tro på seger för Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater. Dinamo Zagreb har på två säsonger inte vunnit en enda match i Champions League.

”Saknar erfarenhet”

Kroaterna är dessutom färska innehavare av det inte så smickrande rekordet flest insläppta mål under turneringens gruppspel, efter att ha släppt 22 mål bakåt förra säsongen.

– Jag hoppas att pressen ska ligga på oss, den här matchen är otroligt viktig för att kunna gå vidare från gruppen, säger PSG-­tränaren Carlo Ancelotti ­dagen innan match.

Press och fokus ligger som vanligt också på Zlatan Ibrahimovic, i vars ära ett helt gäng bosniska journalister väntas till matchen, men att sätta sin svenske anfallare på bänken är inget Carlo Ancelotti tänker på.

– Jag frågade Zlatan om han var trött och han sa att det inte är några problem. Så länge han är okej fysiskt får han spela, säger Ancelotti, som trots sin försiktiga entusiasm vidhåller att PSG är ett lag som får mycket svårt att ta sig hela vägen i Champions League den här säsongen.

– Det handlar om att vi saknar erfarenhet av turneringen. Jag har mycket förtroende för laget, vi har individuell kvalitet, och jag hoppas att vi kan gå så långt som det bara går, säger Ancelotti.

6 000 åskådare

På grund av en hårdför läktarpolitik i år har delar av Dinamo Zagrebs egna supportergrupper valt att bojkotta lagets matcher i Champions League under säsongen. PSG å sin sida bestämde sig för att inte sälja matchbiljetter till sina egna supportrar i Frankrike ”av säkerhetsskäl” och i kväll väntas bara någonstans kring 6 000 åskådare till Maksimirstadion.

Men PSG:s mittfältare Blaise Matuidi tror inte att atmosfären hos en halvtom arena ska påverka matchens utgång.

– Vårt mål är att vinna och det som är runt oss ska vi inte bry oss om. Det där är saker utanför fotbollen, säger Matuidi dagen före match i Zagreb.